Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Wednesday, August 4, 2010

PM Palestin Haniyah Namakan Cucunya Erdogan

IlustrasiIlustrasi

Sumber dari media Turki menyebutkan bahawa perdana menteri Palestin dari gerakan perlawanan Islam Hamas, telah memutuskan untuk memberi nama cucunya - yang lahir pada malam sebelumnya - dengan nama Erdogan, merujuk kepada nama perdana menteri Turki Recep Tayyib Erdogan.

Sumber dari pihak keluarga menyampaikan kepada akhbar Turkey News, mengatakan bahawa Ismail Haniyah memutuskan untuk memberi nama cucunya dengan orang yang sangat peduli dengan masalah Palestin iaitu Erdogan perdana menteri Turki.

Banyak warga Palestin memberikan nama bayi mereka yang baru lahir dengan nama Erdogan, setelah Erdogan dan Turki berposisi sangat luar biasa dan berani dalam membela Palestin dan jalur Gaza.(fq/islamtoday)

sumber

Rakyat merana di ROGOL Pengusaha Pasir

Cerita ni bukan di Selangor, tapi di Negeri Sembilan. Utusan, TV3, SPRM ada minat untuk siasat dakwaan yang di buat oleh Blog yang membuat dakwaan ini ? Blog tersebut kata TERLALU BANYAK kes permit diluluskan atas kehendak political leaders walaupun pegawai-pegawai di Pejabat Tanah dan pegawai-pegawai JPS tidak menyokong permohonan permohonan itu atas sebab-sebab teknikal.

Blog tersebut juga mendakwa amalan biasa RASUAH dimana ianya membabitkan KETIRISAN PENDAPATAN KERAJAAN NEGERI kerana SATU DOKET boleh diguna untuk 5-10 trip sesebuah lori pengangkut pasir itu . Satu lori mengikut saiz boleh membawa 8 meter padu pasir. Cubalah kira berapa banyak RM tidak masuk kedalam kantong kerajaan !!!!

Blog tersebut juga mendakwa difahamkan dalam kes JPS Negeri Sembilan deposit yang dipungut bagi satu satu permit pasir sungai hanya sebanyak RM 6,000.00 . Jumlah sebanyak itu tidak munasabah kerana kos kerja pemantapan semula tebing tebing yang runtuh jika menggunakan piling kayu bakau sahaja berlipat kali ganda dari jumlah yang dipungut itu.

Blog tadi juga mendakwa difahamkan dalam kes JPS Negeri Sembilan, pihak jabatan telah berkali-kali mengsyorkan kepada pihak Kerajaan Negeri agar deposit dinaikkan kejumlah yang munasabah khabarnya sebanyak RM 45,000.00. Cadangan pihak JPS ini ditolak setiap kali dikemukakan atas alasan yang tidak dijelaskan.

Blog tadi mendakwa HAMPIR TIDAK ADA PENYELIAAN & KAWALAN oleh kedua-dua agensi yang dipertanggungjawabkan baik Pejabat Tanah mahupun Jabatan Parit & Saliran. Pegawai teknikal dari JPS ada yang tidak tahu dimanakah kegiatan perlombongan sah dilakukan. Apatah lagi perlombongan haram. Kerana apa? Kerana seperti yang disebutkan diatas......FED UP.

Malas nak cakap lagi. Bacalah sendiri dakwaan tersebut di Blog berikut http://gemasindah.blogspot.com/2010/08/pengusaha-pasir-yang-berkaitan.html


UTUSAN , TV3, TV1 , SPRM JANGAN BUAT BUTA, TULI DAN PEKAK DALAM KES PERLOMBONGAN PASIR DI NEGERI SEMBILAN. SILA SIASAT DAKWAAN BLOG TERSEBUT !!!!

Sumber

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)