Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Tuesday, May 18, 2010

Teori Mengapalah Bloggers UMNGOK Nie Suka Sangat Bagi Komen Guna 'Anonymous'(Tanpa Nama).

Terdapat beberapa teori mengapa bloggers UMNGOK ini cukup suka menggunakan 'Anonymous'(Tanpa Nama) bila memberi komen. Antara teorinya ialah:

1.Mereka ini sebenarnya langsung tiada fakta yang mendukung komen2 mereka jadi mereka cukup selesa sekadar 'Baling Batu Sembunyi Tangan' apabila mengutarakan sesuatu komen...

2.Mereka ini sebenarnya tahu mereka dipihak yang salah tapi mereka sekadar ingin memberi persepsi untuk memburuk2kan bloggers PR kononnya mereka mewakili rakyat Malaysia tapi hakikatnya kita tahu mereka adalah bloggers UMNGOK....

3.Mereka malu untuk mengaku sebagai penyokong UBN kerana tahu UBN parti politik yang paling haprak di Malaysia...

4.Ini teori yang sangat releven yakni mereka sebenarnya takut untuk berdebat atau berwacana kerana tahu mereka tidak mampu menangkis hujah2 bloggers PR yang manthop lagi releven(Ini bukan angkat bakul tapi kenyataan,memang bloggers PR berblog menggunakan fakta bukan fitnah seperti bloggers UMNGOK)

5.Mereka sebenarnya bloggers yang diupah oleh UBN/APCO....

Itu adalah antara teori2 aku..mungkin kalian ada teori yang lain...Sebenarnya aku tak kisah kalau ada diantara pemberi komen memberi komen sebagai 'Anonymous' sebab setiap komen akan ditapis dahulu tetapi sebagai seorang bloggers kalau kita berani memberi pendapat maka kita mestilah berani mempertahankan pendapat kita itu bukan...Jadi janganlah kita menjadi pengecut yang 'Baling Batu Sembunyi Tangan'....

UMNO memang kecewa dengan kekalahan itu,Bedah siasat kekalahan di Sibu - Hishammuddin

Nak bedah siasat apa lagi..kesimpulannya Rakyat sudah muak dengan UBN/APCO......Terimalah kenyataan wahai UMNGOK2 sekalian.....

PADANG BESAR 17 Mei - Barisan Nasional (BN) perlu melakukan bedah siasat segera bagi mengenal pasti punca utama calonnya tewas dalam Pilihan Raya Kecil Parlimen Sibu semalam.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, bedah siasat itu mesti dilakukan secara telus untuk mengetahui faktor yang menyumbang terhadap kekalahan tersebut.

"UMNO memang kecewa dengan kekalahan itu, tetapi kita menerima keputusan berkenaan secara terbuka. Walaupun kalah tipis, BN perlu melakukan bedah siasat yang boleh dijadikan panduan untuk menghadapi pilihan raya umum akan datang," ujarnya.

Beliau berkata demikian kepada para pemberita selepas merasmikan Program Juara Rakyat Bersama Veteran UMNO dan Perasmian Berkelompok Persidangan Tahunan Cawangan UMNO Bahagian Padang Besar di Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Jaafar Hassan di sini hari ini.

Hishammuddin berkata, kekalahan di Sibu secara tidak langsung memberi panduan kepada BN untuk lebih menjurus terhadap empat perkara utama sebelum pilihan raya umum nanti.

"Perkara pertama ialah memastikan jentera parti benar-benar kuat. Kedua, kita hendaklah memulihkan semangat jentera parti sendiri supaya sentiasa kuat.

"Perkara ketiga dan yang paling mustahak ialah semua jentera BN mesti disatukan, sementara yang keempat pula jentera BN wajar 'turun padang' untuk lebih rapat dengan pengundi," ujarnya.

Sumber

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)