Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Monday, May 17, 2010

Saiful Akan Bertemu Sebahagian Ulama Seluruh Dunia Di Masjidil Haram Tidak lama Lagi,Untuk Membuktikan Ulama' Dunia Bersamanya..... .


Cerita ini sumbernya datang dari komen artikel ini
Yang berbunyi:

Anonymous said...

awak juga salah faham akan kenyataan sebenar yusof qardawi...saudara naim anda sebenarnya silap..insyallah pertemuan saiful dan sebahgian ulama seluruh dunia akan di buat di masjidil haram tidak lama lagi...anda kena faham saiful rakyat biasa jika nak di bandingkan pengaruh DSAI.kita tungu dan lihat..soalnya liwat atau tidak.bukan rela atau tidak.salam.

sejauh mana kesahihannya aku tak berani komen apa2 sebab si pemberi komen hanya menggunakan nama Anonymous (Tanpa Nama) seperti kelaziman blogger2 UMNGOK yang lain, tapi aku betul-betul teruja untuk mengetahui Ulama' manakah yang akan membela Saiful nanti .......

Kemenangan PR Di Sibu Buktikan Hanya Melayu yang Terhegeh-hegeh Menyokong UBN/APCO & JUDI HALAL

http://3.bp.blogspot.com/_bR10UkQfBXU/S_AZP-jxShI/AAAAAAAAED4/GMDmefZ41p8/s1600/iban&compaq.jpg


Inilah buktinya bahawa Rakyat telah berubah he he......Kecuali Melayu kampung yang ditipu hidup TV3,RTM,Berita Hairan,Utusan Meloya dan yang seangkatan dengannya.....

Sumber foto:http://budakbalun.blogspot.com

Kerjasama erat PAS-PKR-DAP menangkan Pakatan di Sibu

SIBU, 17 Mei: Kerjasama erat antara PAS, PKR dan DAP tidak boleh dinafikan antara faktor penyumbang kemenangan Pakatan Rakyat pada Pilihan Raya Kecil Parlimen Sibu semalam.

Timbalan Pengarah III Jabatan Pilihanraya PAS Pusat, Dr Siti Mariah Mahmod berkata seluruh peringkat bermula dari pimpinan tertinggi ketiga-tiga parti hingga ke peringkat jentera, mempamerkan semangat berpasukan yang tinggi sepanjang kempen di sini.

"Kita sangat berpuas hati dengan keputusan yang kita dapat.

"Pilihan raya ini kita dapat lihat kerjasama cukup padu dan jitu dalam Pakatan Rakyat," katanya.

Usaha kuat ketiga-tiga jentera parti dalam Pakatan Rakyat ini juga jelasnya turut dirasai calon DAP yang telah menang, Wong Ho Leng dan diakui oleh Setiausaha DAP, Lim Guan Eng sendiri.

Dengan keadaan masyarakat Sibu yang kurang terdedah dengan maklumat dan hanya mendengar sebelah pihak, kemenangan kali ini dianggap berbaloi dengan usaha yang telah dilakukan jentera Pakatan Rakyat.

Ianya juga membuktikan, strategi kempen rumah ke rumah sangat berkesan menangkis tohmahan BN yang meggunakan seluruh saluran yang mereka ada.

"Kalau melihat kepada bendera di rumah-rumah, kita rasa memang kita kalah.

"Rupa-rupanya mereka tidak mahu dilihat bersama dengan Pakatan Rakyat, tetapi mereka sebenarnya mengundi kita," katanya.

Selain itu, mengulas ringkas kekalahan memalukan BN pula beliau berkata, antara lain dilihat berpunca dari protes kaum Melayu terhadap Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Menurutnya, masyarakat Melayu di beberapa tempat sepeti di Nangka, Pelawan dan Seduan kecewa dengan layan tidak sama rata Najib yang beberapa kali datang berkempen.

Najib, katanya seperti meminggirkan masyarakat Melayu Melanau di situ kerana mungkin yakin mereka pengundi tegar BN.

"Saya belum lihat secara keseluruhan lagi, cuma mungkin pengundi Melayu protes terhadap Najib.

"Najib datang tiga kali tapi bertemu dengan bukan Melayu dengan menawarkan pelbagai insentif," ujarnya.

Dalam pilihan raya kecil semalam, Wong Ho Leng yang juga Adun Bukit Assek, memperoleh 18,845 undi menewaskan calon BN, Robert Lau Hui Yew, yang mendapat 18,447 undi manakala calon Bebas, Narawi Haron memperoleh 232 undi.

Sumber:Harakahdaily

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)