yang setia mengikuti blog ini dan ingin mengikuti

Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Tuesday, May 11, 2010

Diorang ni buta,tuli ataupun bisu..........



Dimana suara-suara mereka dalam isu ini.......

Dilaporkan bahawa kerajaan sedang mempertimbangkan untuk mengeluarkan lesen bagi pertaruhan sukan terutama kejohanan bola sepak Piala Dunia, awal Jun ini....Tidak tahukah mereka ini bahawa Judi itu hukumnya ialah HARAM dan bukan HARUS........

Konsert dinamakan '12 Hours Live with Chivalry' pada 15 Mei ini dijadual berlangsung di Arena Tertutup Bukit Kiara, Kuala Lumpur. Artis yang akan mengadakan konsert ialah Pitbull..

.

"Pitbull berjanji tidak akan melakukan sebarang tindakan, percakapan dan berpakaian yang tidak senonoh jauh lagi menyanyi lagu-lagu berunsur lucah,...Tapi kita sedia maklum lagu hit Pitbull ialah Hotel Room Service, I Know You Want Me. Ini bermakna Pitbull sudah semestinya akan mempersembahkan kedua-dua lagu berbaur lucah itu di pentas konsert.Maka akan bergoyang dan bergelek sakanlah para remaja Melayu Islam sambil dikelilingi oleh pergaulan bebas lelaki dan perempuan yang sudah pasti menimbulkan rangsangan sesama mereka......

Tapi mereka tetap membisu dan terus membisu......Bukankah Baginda Rasulullah S.A.W telah bersabda:

Daripada Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

Setahu aku mereka ini memang berkuasa sebagai seorang Mufti..tapi mengapa mereka masih membisu..........


Mungkin inilah jawapannya:

Rasulullah S.A.W telah bersabda:

Kecelakaan pada umatku adalah kerana Ulamak Suk
(Hadis diriwayat Al-Hakimi)

Rosak dikalangan umat ku ialah ulamak yang zalim dan siabid yang jahil. Yang paling rosak ialah kejahatan ulamak suk dan yang sebaik-baiknya ialah kerana kebaikan ulama(akhirat)
( Hadis diriwayatkan oleh Adarimi)

Ulama yang jahat ialah mereka yang datang menyembah (bekerja dengan ) pemerintah.
Dan pemerintah yang baik pula ialah yang datang merujuk kepada ulama(akhirat)
Dipetik dari kitab Ahlul Sunnah Wal Jamaah.

Sila anda bandingkan Mufti-Mufti itu dengan Mufti 'Amar Maaruf Nahi Mungkar'

Apa Nak Jadi Dengan Malaysia Ni...3 Budak 9 TAHUN "Gang Bang" @ Cabul Rakan di dalam Kelas?..Teruslah Memilih UBN/APCO Untuk Yang Lebih Hebat lagi....

Sebelum ini, blog ini ada menonjolkan berita tentang perlakuan jenayah seks yang melibatkan budak berusia 11 tahun.

Semalam, The Star (siar semula) melaporkan perbuatan 3 orang budak lelaki berusia 9 TAHUN yang didakwa melakukan perbuatan seks terhadap rakan sekelas mereka. Fuh, 9 TAHUN! Gila!

Kejadian itu disedari oleh seorang guru wanita yang melalui kelas mereka dan mendapati kipas siling di kelas itu terpasang biarpun tingkap dan pintu kelas itu tertutup.

Belum pun sempat cikgu itu membuat pemeriksaan, tiba-tiba budak-budak itu merempuh keluar sebelum sempat cikgu itu membuat pemeriksaan di dalam kelas tersebut.


Tanpa melaporkan secara terperinci, akhbar itu menyatakan bahawa guru tersebut kemudiannya melaporkan hal itu kepada guru besar yang kemudiannya menasihati ibu bapa kepada budak perempuan yang menjadi mangsa rakan sekelasnya itu membuat pemeriksaan di hospital.


Hasil pemeriksaan itu mendapati terdapat kesan KOYAKAN LAMA pada kemaluan budak perempuan itu.


Ketua Polis Melaka, Datuk Mohd Rodwan Mohd Yusof (Saiful Liwat kenal sangat dengan anggota polis ini) menyatakan bahawa polis sedang menyiasat kes ini.


Persoalannya, adakah budak ini menjadi mangsa "gang bang" atau cabul rakan sekelasnya? Koyakan lama? Adakah perbuatan ini sudah lama berlaku dan hanya disedari baru-baru ini?


Sukar untuk mempercayai bahawa budak semuda 9 TAHUN sudah pandai melakukan perkara sebegini! Sebelum ini kita dikejutkan oleh kes rogol yang membabit budak berusia 11 dan 12 tahun, kali ini budak-budak berusia 9 TAHUN disyaki melakukan perbuatan yang sama. Tetapi inilah hakikat! Inilah perilaku sebahagian kecil generasi pelapis Malayusia pada hari ini.

Wabak ini semakin kronik...baik dalam bidang politik, mahupun dalam dunia realiti!

Sumber

Mampukah Saiful menghadapi Karpal Singh lagi????

Perbicaraan Anwar: Saiful Tuduh Doktor Bohong

Saiful Bukhari Azlan hari ini memberikan keterangan menggemparkan apabila mendakwa doktor yang memeriksanya di sebuah hospital telah berbohong dengan laporan perubatannya.

Saiful memberitahu Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur bahawa doktor Mohamad Osman Abdul Hamid dari Hospital Pusrawi berbohong apabila menyatakan Saiful mengaku mengalami kesakitan di duburnya kerana benda plastik telah dimasukkan ke dalamnya.

Saiful mendakwa beliau tidak memberikan pengakuan sebegitu kepada doktor berkenaan.

Namun pada masa sama, Saiful gagal memberi penjelasan terhadap laporan hampir sama yang dikemukakan oleh tiga pakar perubatan Hospital Kuala Lumpur yang turut memeriksa beliau.

Seperti Dr Mohamad Osman, tiga pakar itu juga mendapati tidak ada bukti klinikal menunjukkan Saiful mangsa liwat.

Perbicaraan pertuduhan fitnah liwat terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim bersambung hari ini dengan Saiful selaku pengadu dan saksi tunggal disoal balas oleh peguam Anwar Karpal Singh.

Anwar bersama isterinya Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail dan anggota keluarga tiba di mahkamah pada pukul 9.00 pagi dan diserbu oleh wartawan tempatan dan luar Negara.

Dalam soal balas, Karpal terus bertanya Saiful mengenai laporan doktor Mohamad Osman yang mendedahkan Saiful telah mengaku duburnya kesakitan kerana dimasukkan benda plastik.

Karpal : Doktor berkenaan akan dipanggil untuk memberi keterangan. Adakah anda menafikan doktor itu berbohong

Saiful : Saya tak cakap macam itu.

Karpal: Jadi doktor itu berbohong?

Saiful: Saya tak pasti .

Karpal: Jadi doktor tipu?

Saiful: Ya dia bohong, tidak benar.

Saiful pada mulanya dilihat cuba berdolak dalik dalam menjawab pertanyaan Karpal tetapi apabila ditanya untuk kali kedua, beliau membuat kejutan dengan mendakwa doktor Mohamad Osman telah menipu dalam laporan perubatannya itu.

Karpal kemudian menjurus kepada laporan perubatan oleh tiga pakar perubatan HKL yang mendapati tidak ada bukti klinikal menunjukkan berlaku tusukan pada dubur Saiful akibat di liwat sebagaimana yang di dakwa Saiful.

Kali ini juga, Saiful memberi jawapan yang mengejutkan. Beliau berkata beliau tidak dapat komen kerana tidak dapat melihat keadaan duburnya sendiri.

Saiful : Saya tidak dapat melihat kawasan dubur saya. Saya tidak mahu komen.-TVSelangor

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apa Hujah&Fakta Mereka 1(10 Paling Terkini)

Apa Hujah&Fakta Mereka 2 (10 Paling Terkini)

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)