Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Monday, March 22, 2010

2 Cadangan Bangang Daripada Ibrahim Ali@Asobiyah.......

http://promahasiswaupm.files.wordpress.com/2009/08/ibrahim-ali.jpg


Cadangan Bangang Pertama.

Ibrahim Ali cadang suruhanjaya diraja siasat tindak-tanduk Anwar

KUALA LUMPUR 22 Mac - Seorang ahli Parlimen Bebas hari ini mencadangkan di Dewan Rakyat supaya satu suruhanjaya diraja dibentuk bagi menyiasat tindak-tanduk Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang didakwa mengancam keselamatan negara atau membuka kertas putih berhubung perkara itu.

Datuk Ibrahim Ali (Bebas-Pasir Mas) berkata langkah itu perlu diambil oleh kerajaan bagi memperbetulkan persepsi rakyat terhadap Anwar.

Katanya, rakyat terutama orang kampung terpedaya apabila perbicaraan kes liwat melibatkan Anwar sebagai tertuduh dijaja di seluruh negara.

"Jadi, sudah cukuplah kalau kita kumpulkan tindak-tanduknya seperti yang didedah oleh Ahli Parlimen Bayan Baru mengenai Peristiwa 16 September, nama Agong, nama Ketua Turus Tentera diseret, kemudian cerita Apco yang menjadi heboh pagi ini yang didedah penafiannya oleh Ahli Parlimen Rembau, kemudian kaset yang mempergunakan tokoh agama iaitu Yusuf al-Qaradawi dan surat serta risalah yang ditandatangani oleh Ahli Parlimen Machang,” katanya ketika membahaskan usul Menjunjung Kasih Titah Ucapan Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin.

Ibrahim berkata, tidak ada siapa yang melebihi undang-undang di negara ini, malah Malaysia mempunyai Mahkamah Khas untuk membicarakan kes-kes yang membabitkan Raja-raja Melayu.

"Jadi, orang lain boleh didakwa di mahkamah, orang ini tak boleh sebab kononnya dia tak bersalah... jadi, ini adalah hari yang amat mengaibkan.

"Sebab itu saya katakan wajar kerajaan menubuhkan suruhanjaya diraja atau menjalankan inkues untuk menyiasat ataupun membuka kertas putih supaya kita dapat betulkan persepsi rakyat ini, betulkan fikiran rakyat ini, kononnya ketua pembangkang ini adalah satu tokoh yang cukup bersih, hebat dan dia sajalah yang dapat menyelamatkan negara Malaysia ini, orang lain tak layak jadi Perdana Menteri.

"Dan selagi mana dia tak dapat jadi Perdana Menteri, selagi itulah ianya menghantui rakyat Malaysia dan selagi itulah isu ini akan terus berlaku, dan saya tidak tahu bagaimanakah perjalanan mahkamah pada masa akan datang,” katanya.

Beliau berkata, kerajaan berada dalam keadaan serba-salah untuk mengambil tindakan terhadap Anwar. - Bernama

Sumber

N'N:Mana lebih bahaya bersekutu dengan APCO atau menyelamatkan negara daripada Pemimpin yang korupsi????Dasar Asobiyah.....Bersekongkol dengan Pemimpin Zalim sambil bertopengkan semangat Kebangsaan yang hipokrit, sedangkan dia sedar bangsanya sudahpun ditipu dan digadai oleh UMNO ........

Cadangan Bangang Kedua.

Saiful Perlu Angkat Sumpah Depan Yusuf Al Qardhawi.

Suara Katak Peliharaan Umno berkumandang lagi,kali ini Ahli Parlimen Bebas, Datuk Ibrahim Ali mencadangkan Mohd Saiful Bukhari Azlan, yang mendakwa dirinya diliwat oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya bertemu dengan Pengerusi Persatuan Ulama Sedunia, Yusuf Al-Qaradhawi untuk menjelaskan apa sebenarnya yang berlaku dalam kes liwat tersebut.

Menurutnya, perjumpaan itu perlu diadakan segera kerana pembangkang telah bertindak mengedarkan rakaman yang mengadungi fatwa terhadap pertuduhan liwat yang dihadapi oleh ketua pembangkang itu.

“Pembangkang sengaja mencipta satu persepsi bahawa ketua pembangkang dizalimi, kononnya ini satu konspirasi kedua oleh kerajaan,” katanya ketika membahaskan usul titah menjunjung kasih Yang di-Pertuan Agong di Dewan Rakyat di sini hari ini.

Beliau berkata tindakan tersebut perlu segera dilakukan kerana tindak tanduk Anwar benar-benar mengancam keselamatan negara kerana Parti Keadilan Rakyat (PKR) mengedarkan risalah yang mendakwa Ketua Pembangkang tidak meliwat pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan.

“Saya terima laporan, ada risalah yang diedarkan oleh PKR di masjid-masjid di kawasan luar bandar.

“Dalam risalah yang ditandatangani oleh Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution menyebut tidak berlakunya kes liwat berdasarkan laporan perubatan yang diperoleh daripada tiga doktor perubatan di Hospital Kuala Lumpur (HKL),” katanya.

Bagi mengatasi masalah tersebut, Ibrahim berkata beliau akan menyerahkan kandungan ucapan tokoh Maal Hijrah tersebut agar ia tidak disalahtafsir dan digunakan oleh pihak pembangkang untuk tujuan peribadi.

“Saya juga minta Kementerian Dalam Negeri supaya menyiasat. Jika ini berterusan, sistem perundangan negara kita akan jadi bahan lawak.

”Biar Saiful angkat sumpah depan Yusuf al-Qardhawi dan jelaskan perkara sebenar,” katanya.

Sumber

N'N:Ini kes bukannya kes li'an...ni kes qazaf..mengapalah pulak si sepol bengong tu yang kena angkat sumpah??

Menurut hukum Islam, semua individu Islam perlu berawas dalam mempercayai atau menyebarkan apa jua berita berkaitan zinanya seseorang dan juga liwat. Imam Ibn Qudamah dan lain-lain ulama silam yang berautoriti menyebut dengan jelas bahawa menuduh liwat tanpa saksi termasuk dalam hukum qazf. ( Al-Mughni, 9/72 ; Syarh Muntaha Al-Iradat, 3/599 ; Kasyyaf Al-Qina’, 6/433)

Imam Abi Ishak As-Shirazi As-Syafie berkata :

Tidak diterima dalam tuduhan liwat kecuali empat saksi kerana ia adalah sama seperti zina dalam (keperluan saksinya) untuk disabitkan hukum” ( Al-Muhazzab, 3/332)

Tanpa berhati-hati, seseorang yang percaya dan menyebarkannya boleh jatuh dalam kesalahan Qazaf yang amat besar dosanya di sisi Islam.

Kesalahan ini dicatat oleh Allah swt :-

Dan orang-orang yang menuduh wanita-wanita yang baik-baik (berbuat zina) dan mereka tidak mendatangkan empat orang saksi, maka deralah mereka (yang menuduh itu) delapan puluh kali dera, dan janganlah kamu terima kesaksian mereka buat selama-lamanya. Dan mereka itulah orang-orang yang fasik ( An-Nur : 4)

Imam Al-Qurtubi berkata sebab turun ayat ini adalah antara kepada kes fitnah terhadap Sayidatina Aisyah ataupun kes Hilal bin Umaiyah (yang menuduh istreinya berzina) atau lainnya, namun yang terpenting hukumnya berjalan terus.

Walalupun ayat kelihatan menyebut kesalahan menuduh zina dan liwat kepada sang wanita, namun tuduhan kepada lelaki juga termasuk dalam ayat ini secara sepakat ulama dan ijma ulama (Al-Jami Li Ahkam Al-Quran, Al-Qurtubi).

RINGKASAN SYARAT-SYARAT

Qazf mempunyai beberapa syarat :-

1)Syarat kepada penuduh :
Beraqal
Sudah baligh

2) Syarat BENDA YANG DITUDUH untuk dianggap qazaf

Menuduh dengan salah satu antara tiga tuduhan yang mewajibkan dihukum, iaitu ZINA dan LIWAT atau menafikan nasab anak sendiri ( ertinya menuduh isteri berzina). ( Al-Fawakih Al-Dawani, 2/211)

3) Syarat orang yang dituduh

Beraqal
Baligh
Islam
Merdeka diri
BERSIH DARI tuduhan yang dilemparkan kepadanya.

Justeru, saya nasihatkan agar semua yang membaca berita hangat terkini dalam arena politik Malaysia hari ini agar menahan diri dan menyerahkannya kepada pihak hakim untuk meneliti bukti-bukti kedua-dua pihak, sebagaimana disebutkan oleh Allah swt .

Para ulama sepakat bahawa ayat ini menunjukkan wajibnya si penuduh membawakan saksi seramai empat orang. Perbincangan terperinci berkenaan hal ini terlalu panjang. Namun saksi inilah kuncinya, tanpanya, kita tidak atau belum boleh mempercayai satu apa pun berkenaan tududan zina dan liwat atau kita mencari nahas di akhirat. (Al-Mughni, 9/72 ; Syarh Muntaha Al-Iradat, 3/599 ; Kasyyaf Al-Qina’, 6/433)

Imam Malik berkata :

Jika salah seorang dari empat saksi goyah dan tidak kukuh penyaksiannya, ketiga-ketiga saksi yang lain akan dihukum sebat (80 kali kerana qazaf), sebagaimana yang dilakukan oleh Umar dalam kes AL-Mughirah Bin Syu’bah, (iaitu apabila seorang saksi bernama Ziyad tidak bersaksi maka semua tiga orang saksi sebelum itu disebat kerana menuduh Al-Mughirah.) ( Al-Jami Li Ahkam Al-Quran, Al-Qurtubi)

Selain dari mesti dihukum sebat 80 kali bagi mereka yang menuduh zina dan liwat tanpa 4 saksi, si penuduh juga dihukum dengan penyaksiannya akan tertolak selama-lamanya selain dianggap Fasiq. Namun majoriti ulama berkata, dikecualikan bagi mereka yang bertaubat bersungguh-sungguh.

Namun Al-Qadhi Suraih, Ibrahim An-Nakh’ie, Hasan Al-Basri, Sufyan At-Thawry dan Imam Abu Hanifah tidak sependapat apabila mereka berkata penolakan hak boleh beri saksi kekal walalupun taubat, hanya gelaran fasiq sahaja yang dihapuskan di sisi Allah.

Sekadar itu sahaja bagi memperingatkan umat Islam di Malaysia agar jangan tersilap langkah dalam menerima berita-berita hal zina dan liwat ini.

Mungkin si pendakwa dan mereka yang menyebarkannya TIDAK AKAN dihukum qazaf di dunia, namun Allah maha mengathui siapa yang benar dan salah, hukuman pasti menunggu di AKHIRAT, bermula dari alam barzakh, sama ada pendakwa atau tertuduh. Kecualilah jika individu tersebut bukanlah seorang manusia yang akan menemui kematian, namun semua akan menemui kematian.

Namun ingat, bukan tugas kita untuk mempercayai selagi syarat-syarat yang disebut di atas tidak dipenuhi. Apa jua keputusan mahkamah, itu keputusan mahkamah dan selaku orang yang tidak terlibat, kita tidak dipaksa atau terpaksa untuk mempercayai atau menolak.

Sumber:Zaharuddin.net

PR Harus Berhati-hati Kerana Kita Bukan Hanya Berdepan Dengan UMNO,Kini Kita Berdepan Dakyah Yahudi......

Awas Najib Upah Yahudi APCO Musnahkan Politik Malaysia...

Para Pemimpin Pakatan Rakyat terutama Melayu Islam di nasihatkan supaya berhati-hati dengan corak politik Umno yang di pengaruhi firma perunding yahudi APCO, Tindakan Najib mengupah firma yahudi APCO untuk mencapai matlamat politik Umno amat membahayakan arena politik Malaysia


Satu pasukan Task Force perlu di tubuhkan oleh Pakatan Rakyat bagi menjaga Keselamatan Rakyat Malaysia dari sebarang anasir Negetif dan Subversif yang di bawa oleh firma yahudi APCO yang di upah Najib ini, Task Force ini juga di perlukan untuk mendesak supaya Firma yahudi APCO di singkirkan dari arena politik Malaysia supaya Keselamatan Rakyat dan Negara terjamin dari sebarang ancaman yahudi


Tindakan Najib Bersubahat dengan Yahudi luar negara APCO adalah jelas Mengancam Keselamatan Rakyat dan Negara terutama Umat Islam kaum Melayu, adalah jelas tindakan Najib mengupah yahudi APCO juga mengancam keselamatan Parti Umno dan Bn yang di terajui beliau sendiri


Jika di biarkan firma yahudi APCO terus menjalankan operasinya membantu Najib dan Umno kemungkinan besar akan berlaku kekacauan besar seperti di Iraq dan Afghanistan hingga memungkinkan campurtangan kuasa luar seperti Amerika (sekutu kuat Israel) untuk Menawan Malaysia, Apa yang pasti Kaum Melayu akan menerima nasib yang sama seperti Palestin jika firma perunding yahudi APCO di biarkan bertapak di Malaysia


Keamanan dan Keharmonian yang di kecapi oleh kita semua Rakyat Malaysia akan berakhir sekiranya yahudi APCO terus di biarkan mengganas di dalam arena politik Malaysia


Kita dapat melihat strategi memfitnah yang menjadi kegemaran yahudi di gunakan sepenuhnya oleh yahudi APCO untuk menaikkan kembali reputasi Najib dan Umno, tetapi pada masa yang sama Najib dan Umno juga di khianati oleh firma APCO dengan berbagai cara, dengan itu “perbelanjaan” untuk firma yahudi APCO akan bertambah dari masa ke semasa hinggalah akhirnya Najib dan Umno terpaksa menggadai Malaysia pada firma yahudi APCO tersebut, Ini ialah strategi biasa yahudi sejak ribuan tahun yang lalu di mana bangsa yahudi ni terkenal dengan sikap penipuannya yang hanya berorientasikan wang dan mengumpul kekayaan


Sindrom strategi yahudi dalam politik Malaysia dapat di lihat dalam kes membabitkan cukai “buggy” golf yang di hapuskan serta merta tetapi pada masa yang sama GST pula mahu di laksanakan pada Rakyat,
Oleh itu adalah di harap Pakatan Rakyat dapat Bertindak cepat Menyelamatkan Malaysia ini dari di jajah yahudi melalui strategi firma perunding yahudi APCO yang di upah Najib...

Sumber

Siapa APCO Klik Disini untuk mengetahuinya.....

BUKTI UMNO MINTA BANTUAN ISRAEL UNTUK DANA PILIHANRAYA...“Surat" di atas (click pada image untuk besarkan) ditandatangani oleh Dr. Mahathir Mohamad, bertarikh 16 Ogos 1999 yakni sebelum Pilihanraya Umum ke-10 (PRU 10) dan ditujukan kepada Perdana Menteri Israel, Ehud Barak.

Meneliti kandungan "surat" tersebut, Mahathir memulakannya dengan mengucapkan tahniah sebagai mewakili UMNO, BN dan kerajaan Malaysia atas kejayaan Barak dilantik sebagai Perdana Menteri Israel.

Perenggan kedua "surat" ini menyatakan keikhlasan Mahathir yang berharap agar dapat diaturkan satu pertemuan (antara beliau dengan Barak) melalui Menteri Luar ketika itu, Syed Hamid Albar dengan David Levy (Menteri Luar Israel) bersempena dengan Perhimpunan Agung Tahunan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (UNGA) bagi membincangkan perkara berkaitan pungutan dana untuk parti UMNO dalam persediaannya menghadapi PRU 10. Secara mudahnya, Mahathir memohon bantuan Israel untuk melobi Presiden Bill Clinton bagi mendapatkan bantuan kewangan untuk membiayai perbelanjaan pilihanraya UMNO!

Perenggan ketiga pula menyebut kesediaan Mahathir untuk membenarkan pasukan tentera udara Amerika Syarikat menggunakan tanpa had (unlimited use) kemudahan pengkalan tentera di Malaysia sebagai balasan timbal balik atas bantuan dana oleh Clinton Fund dalam membiayai perbelanjaan pilihanraya parti UMNO.

Perenggan keempat seterusnya menyebut harapan dan keterbukaan Mahathir dalam memulakan jalinan perhubungan diplomatik antara kerajaan Malaysia dengan Israel.

Nah! Anwar Ibrahim ketika itu merengkok dalam penjara dan secara senyap-senyap Mahathir menulis "surat" memohon bantuan Perdana Menteri Israel untuk dana pilihanraya buat UMNO. Sumber

Politik Sempit UMNO, Pelajar Malaysia di Ireland diugut jangan bertemu pimpinan PR..

Semangat IMalaysia yang dilaungkan oleh Najib dan kerajaan yang telah membelanjakan wang jutaan ringgit untuk disebarkan luaskan kepada semua peringkat rakyat dari pegawai kerajaan sehinggalah kepada rakyat biasa.

Sebenarnya bukan tujuan saya untuk membenarkan dasar ini namun yang dikesali ternyata ianya sebagai satu gimik politik dan dasar yang cuma menjadi mainan politik pemimpin BN namun jauh untuk dilaksanakan oleh mereka sendiri termasuklah oleh pegawai kerajaan di bawahnya.

Realiti kepada apa yang berlaku di Ireland dimana sesampai kami disini dimaklumkan hampir semua pelajar tajaan kerajaan seperti dari MARA, JPA dan sebagainya telah diugut oleh jabatan penuntut Malaysia disini dari menhadiri apa saya program yang diatur oleh Kelab Penyokong PAS Ireland yang suatu masa dulu dirasmikan oleh Presiden PAS sendiri.

Secara umumnya tindakan yang dilakukan oleh Pegawai jabatan penuntut yang sering dilakukan bila ada saja pemimpin Pakatan Rakyat sampai di sini adalah satu lumrah. Malah telah ada pelajar Malaysia yang ditarik biasiswa kerana hadir dalam program bersama pemimpin PAS. Sedangkan bila ada saja pemimpin BN dan UMNO yang sampai malah diadakan satu program khusus dan semuanya dipaksa hadir.

Namun saya tetap mengucapkan terima kasih kepada pegawai tersebut yang telah melakukan tindakan double standard yang ternyata menambahkan kebencian rakyat Malysia termasuk penuntut Malaysia yang diugut itu kepada UMNO dan BN. Inilah rupa pegawai yang dilahirkan selama 50 tahun BN memerintah.

Teruskanlah kerja saudara sampai ke akhir perkhidmatan yang ada disini dan ingat bahawa kepuasan yang anda perolehi hanya untuk BN dan UMNO dan rakyat Malaysia akan menyimpan dalam hati kecil mereka untuk menghukum BN bila balik ke Malaysia nanti.
Dicatat oleh DRS.

Drs Khalil Idham Lim,
Adun Titi Serong.
http://idhamlim.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)