Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Friday, March 19, 2010

UMNO Malukan Politik Orang Melayu Dengan Perangai Buruk Pemimpin2 Mereka.........

Bukan Islam perhati buruknya perangai pemimpin politik Melayu

KOTA BHARU, 19 Mac: Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, masyarakat bukan Islam memerhatikan bagaimana buruknya perangai pemimpin politik Melayu.

Ini kerana pemimpin politik Melayu begitu buruk sekali perangai mereka apabila bertelagah sesama sendiri sehingga sanggup mendedahkan perkara yang tidak sepatutnya.

Kata beliau, sepatutnya apabila seseorang ahli parti yang tidak suka kepada pemimpinnya, dia menggunakan saluran parti untuk mengemukakan pandangan.

“Ia boleh diselesaikan di peringkat dalaman mengikut prosedur sebagai sebuah pertubuhan sama ada melalui mesyuarat agung atau program lain.

"Namun dengan mendedahkan keburukan bekas pemimpin kepada orang lain di khalayak umum, perbuatan itu jelas tidak berakhlak dan tidak bertamadun," katanya selepas menyampaikan kuliah mingguan di Medan Ilmu, di sini, hari ini.

Baru-baru ini, anggota Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim mendedahkan kepincangan membabitkan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim di parlimen, setelah keluar dari parti terbabit.

Bekas Pengerusi PKR Pulau Pinang itu juga mendedahkan nama lapan anggota Parlimen yang disebut-sebut akan melompat parti bagi menjayakan rancangan pembangkang mengambil alih kerajaan pada 16 September 2008.

Tuan Guru Nik Abdul Aziz yang juga Menteri Besar Kelantan berkata, rakyat sepatutnya mencontohi cara berpolitik pemimpin MCA apabila mereka menggunakan saluran parti bagi melantik atau menjatuhkan seseorang pemimpin.

Menurutnya, anggota parti mempunyai saluran tertentu untuk menjatuhkan mana-mana pemimpin yang mereka tidak suka.

Sumber:Harakahdaily

Najib Serah Pada Rakyat Nilai Anwar , Rakyat Sudah Pun Buat Keputusan...

KUALA LUMPUR 18 Mac - Datuk Seri Najib Tun Razak menyerahkan kepada rakyat untuk menilai tindakan Datuk Seri Anwar Ibrahim yang bertindak meninggalkan sidang Dewan Rakyat sewaktu pembohongan berhubung impian 16 September didedahkan oleh seorang ahli Parlimen Bebas, semalam.Selanjutnya

Sokongan Rakyat Terhadap Anwar Semakin Bertambah

Di sebalik tuduhan fitnah dan konspirasi UMNO/BN dan serangan jahat media arus perdana terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim, peminat dan penyokong DSAI semakin bertambah dari hari mula perbicaraan hingga ke detik ini.

Ini dibuktikan dengan jumlah pengunjung laman sesawang 'facebook' Datuk Seri Anwar Ibrahim yang mencecah lebih 50,000 orang dan antara komen pengunjung yang menarik,

"Rakyat malaysia sekarang berakal dan boleh berfikir secara RASIONAL...bukan macam kebanyakan ahli umno terutama pemudanya dan puterinya,kebanyakan mereka setakat lulusan sekolah menengah dan mereka jadikan UTUSAN MELOYA DAN TV3 SUKU sebagai kitab mereka".

"Gelombang rakyat sedang bersama pakatan rakyat... ayoh...jangan sia-siakan harapan rakyat.. ayoh...penyokong pakatan rakyat kena buat kerja mulai sekarang".

"LAWAN TETAP......LAWAN"

Sumber

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)