Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Monday, March 15, 2010

Masih mampukah anda menjamah KFC&McD selepas melihat gambar ini?????


Orang tua ini dilondehkan segala pakaiannya dan dicampakkan ditengah2 jalan raya oleh tentera Israel, kemudian dibiarkan berbogel dan ianya hanya mampu disaksikan oleh org ramai, tanpa dapat melakukan apa2. Mereka menjatuhkan maruah seorang tua. Tiada ucapan selayaknya pada golongan ini melainkan celaka dan laknatlah pada bangsa ini sampai hari kiamat...

Janji Allah itu benar. Jika mengharapkan bangsa arab nak membantu? memang tak boleh diharap. Kesatuan diatas dasar Bangsa telah membuktikan ianya hanya dibibir semata2. Pelaksanaannya adalah ikut dan tunduk pada arahan dan suruhan Yahudi.

Manakala gambar ini adalah gambar seorang budak palestin yg mati dibunuh org yahudi laknatullah,setelah diliwat. Kemudian mayatnya dicampak dijalan dengan darah masih lagi mengalir...
Betapa kejamnya mereka ini anda telah saksikan semua ini. Tolonglah jangan mengatakan anda kasihan dan jangan berani mengaku bahawa Islam Itu Bersaudara jika anda masih mampu bergelak ketawa dan bersenang-senang menikmati hidangan KFC,McD,Cola-Cola dll produk makanan mahupun keperluan yang menyumbang kepada Negara Haram Israel yang penduduknya Yahudi Laknattullah!!!

http://accan.files.wordpress.com/2009/01/produk-yahudi.jpg
Sumber Gambar&Teks:Kak Zaleha(Anakmuaallaf.blogspot)

Wahai Rakyat Malaysia Bolehkah Anda Percaya Berita Ini???

Harga minyak, barang tak naik

KUALA LUMPUR 14 Mac – Orang ramai dinasihatkan supaya tidak mudah terpengaruh dengan khabar angin oleh pihak-pihak tertentu bahawa harga minyak dan barang keperluan akan naik dalam masa terdekat ini.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, selagi kerajaan tidak membuat pengumuman terutama berhubung harga minyak, ia adalah khabar angin semata-mata.

“Saya hendak beritahu kepada rakyat, selagi tidak ada pengumuman oleh kerajaan untuk sebarang kenaikan, ia hanya spekulasi,” katanya pada sidang akhbar selepas merasmikan Hari Pengguna Kawasan Puchong dekat sini hari ini.

Ismail Sabri berkata, sebelum ini terdapat ura-ura harga bahan bakar dan barang keperluan akan dinaikkan, tetapi ia tidak menjadi kenyataan kerana kerajaan sedar tindakan itu pada masa sekarang hanya akan membebankan lagi keadaan rakyat.

Katanya, spekulasi tersebut jika dilayan akan menyebabkan pengguna panik.

“Keadaan ini bahaya kerana pihak-pihak tertentu seperti pemborong dan peruncit akan mengambil kesempatan terhadap situasi tersebut,” katanya.

Dalam pada itu Ismail Sabri berharap empat akta iaitu Akta Jualan Langsung, Akta Sewa Beli, Akta Kawalan Harga dan Akta Perlindungan Pengguna akan dapat dipinda pada sesi Dewan Rakyat akan datang.

Katanya, satu lagi akta iaitu Akta Persaingan yang kini sudah berada di peringkat akhir penggubalan sebelum dibentangkan ke Kabinet juga diharap akan dapat dibentangkan di Dewan Rakyat nanti.

Mengenai Rang Undang-Undang Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) yang tidak akan dibentangkan di Dewan Rakyat ekoran mendapat bantahan banyak pihak, Ismail Sabri berkata, kerajaan akan memperhalusi perkara itu sebelum sebarang keputusan dibuat.

Beliau berkata, pandangan rakyat mengenai pelaksanaan GST akan tetap diambil kira dalam apa juga keputusan yang akan dibuat kerajaan.

Terdahulu dalam ucapannya Ismail Sabri berkata, hanya 58 peratus daripada rakyat Malaysia sedar tentang hak mereka sebagai pengguna.

“Daripada kajian kementerian, hanya 32.5 peratus sedar bahawa mereka mempunyai hak untuk mendapatkan pendidikan pengguna manakala 24 peratus mengakui tidak akan berbuat apa-apa untuk mempertahankan hak mereka sebagai pengguna,” katanya.

Jelasnya, kementerian akan terus mempertingkatkan program pendidikan dan kesedaran kepada rakyat supaya mereka tahu dan faham tentang hak masing-masing sebagai pengguna.

Sumber

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)