Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Thursday, March 11, 2010

Mohsin@Katak@Pengkhianat Kulaan: Saya akan jawab minggu depanAhli parlimen Bagan Serai Mohsin Fadzli Samsuri bersedia tampil ke hadapan bagi mendedahkan “perkara sebenar" yang berlaku dalam PKR sehingga mendorong beliau keluar parti dan menjadi wakil bebas.

“Saya sedia untuk ditemubual minggu hadapan,” katanya ringkas melalui satu SMS hari ini.

Mohsin berkata demikian ketika diminta mengulas usaha ahli Majlis Syura PAS Ahmad Awang yang mahu menganjurkan solat hajat supaya Allah menurunkan hukuman terhadapnya kerana didakwa khianat pada perjuangan.

Ketika dihubungi Malaysiakini melalui SMS, Mohsin menjawab, beliau akan berada di Kuala Lumpur bagi menghadiri sidang parlimen Isnin depan.

Pada masa itu, tambahnya, beliau bersedia menjelaskan “perkara sebenar” yang dimaksudkannya itu.

Pada 4 Februari - sehari selepas Mohsin meletakkan jawatan dalam PKR - Ahmad yang juga bekas naib presiden dan timbalan pesuruhjaya PAS Perak memberikan tempoh tujuh hari kepadanya supaya kembali kepada parti atau menjadi wakil bebas yang pro-Pakatan Rakyat.

Ahmad berkata, sekiranya tuntutan itu tidak dipenuhi, beliau akan menggerakkan ratusan pelajarnya daripada sebuah pusat pengajian agama di Semanggol dan penyokong PAS sekitar Bagan Serai bagi bersolat hajat selama tujuh malam.

Namun, selepas tarikh akhir yang diberikannya tamat semalam, Mohsin masih belum memenuhi tuntutan tersebut.

Selepas mengisytiharkan keluar parti pada 3 Februari, Mohsin hanya berdiam diri walaupun tindakannya dikritik hebat banyak pihak termasuk pemimpin kanan Pakatan. -Malaysiakini

Elia Suhana ragui lafaz cerai Sultan Kelantan

http://1.bp.blogspot.com/_SU8Jq8WfOok/SzmC0yamArI/AAAAAAAADMI/LuJRWSsPKS4/s400/Sultan%2520Kelantan%25202nd%2520Wife.jpg

KOTA BHARU 10 Mac – Isteri kedua Sultan Kelantan, Elia Suhana Ahmad, 31, musykil dengan kesahihan lafaz cerai yang difailkan oleh peguam suaminya semalam kerana beliau mendakwa pada ketika itu Tuanku Ismail Petra sedang gering.

Peguamnya, Fakhrul Azman Abu Hasan berkata, perkara tersebut disampaikan oleh anak guamnya itu selepas permohonan pengesahan lafaz cerai Sultan dilaporkan secara meluas oleh media hari ini.

Beliau berkata, sehingga kini, pihaknya belum menerima salinan permohonan tersebut walaupun telah menghubungi peguam yang dilantik baginda.

“Saya telah memberitahu anak guam saya mengenai permohonan itu selepas membaca laporan akhbar pagi ini.

“Beliau musykil dengan kesahihan lafaz cerai ini kerana pada ketika itu baginda sedang gering dan dirawat di Hospital Mount Elizabeth, Singapura,” katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai laporan akhbar yang menyatakan Tuanku Ismail Petra telah menitahkan peguam yang dilantiknya, Zainul Rijal Abu Bakar memfailkan permohonan bagi pengesahan lafaz cerai talak tiga terhadap isteri keduanya itu di Mahkamah Tinggi Syariah di sini semalam.

Dalam kenyataan kepada Bernama, Zainul dilaporkan berkata, beliau telah dititahkan oleh Sultan Kelantan, Tuanku Ismail Petra supaya memfailkan permohonan pengesahan cerai antara baginda dan Elia Suhana.

Berdasarkan permohonan tersebut Tuanku Ismail Petra telah menceraikan Elia Suhana pada 12 Februari 2010 di hadapan beberapa orang saksi ketika dirawat di Hospital Mount Elizabeth.

Sebelum ini, Utusan Malaysia melaporkan Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kelantan (JHEAIK) mengesahkan Tuanku Ismail Petra telah berkahwin dengan Elia Suhana pada 23 Disember 2007.

Sumber

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)