Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Monday, March 8, 2010

Alangkah Indahnya Jika Kita Semua Berpandukan Kepada Fatwa Ulama' Muktabar Seperti Ini....

http://1.bp.blogspot.com/_vW1GG83Zr1U/SfXxhEwt2cI/AAAAAAAACjc/zNWg4-Bw5U4/s400/qaradawi.jpg
Tentang Isu Kalimah ALLAH

"Wahai saudaraku, Allah adalah Tuhan sekelian alam seluruhnya, Tuhan orang Islam dan Tuhan orang Kristian. Surah terakhir di dalam Al-Quran ada menyebut : ((Katakanlah! (wahai Muhammad) Aku berlindung dengan Tuhan sekelian manusia, Yang Menguasai sekelian manusia!))..bukan Tuhan orang Islam sahaja atau Tuhan Arab sahaja, atau Menguasai Arab sahaja ….) Kemudian beliau(Al-Qardhawi) bertanya: Oleh itu kenapakah perkara ini menimbulkan kemarahan wahai orang-orang (Islam) Malaysia?"

Kata Qaradhawi di masjid Umar bin Al-Khattab, Doha pada 22 Jan 2010


Tentang Isu Tuduhan Liwat Keatas DSAI

Satu cakera padat (CD) yang berupa rakaman sidang video ulama tersohor Prof Dr Yusuf al-Qaradawi berhubung fatwa terhadap pertuduhan liwat yang dihadapi oleh Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim telah diedarkan kepada orang ramai malam tadi.

Dalam rakaman sidang video itu antara lain mengandungi mengenai fatwa ulama dunia Islam itu terhadap pertuduhan liwat yang dihadapi oleh Anwar yang juga ketua pembangkang.

Sidang video itu telah dirakamkan pada 14 Februari selama 33 minit itu di kediaman Dr Yusuf di Doha, Qatar termasuk terjemahan percakapan beliau yang dilakukan oleh ahli jawatankuasa PAS Pusat, Abdul Ghani Shamsuddin.

Cakera padat yang bertajuk "Fatwa Mutakhir Dr Yusuf al-Qaradawi berhubung konspirasi II terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim" telah diterbitkan oleh Women's Institute of Research Development dan Advancement (WIRDA) diedarkan secara percuma.

N'N: Disini aku mencabar Ulama'2 UMNO untuk membantah Fatwa yang dikeluarkan oleh Presiden Ulama' Sedunia Prof Dr.Yusuf Al-Qaradhawi kerana terang-terangan pendirian kamu berbeza dengan pendirian Ulama' ini...Dan cabaran ini ditujukan kepada Mejer Jeneral (B) Jamil Khir merangkap Menteri Di Jabatan Perdana Menteri yang menolak bulat2 permohonan Qazaf DSAI.Tapi cabaran hanya tinggal cabaran kerana mereka ini ialah Ulama' Pengampu dan Ulama' Cari Makan hasil tarbiyah UMNO........

Siapa Pemimpin Yang Mengebom Dan Membunuh Tu???

Sebentar tadi dalam perjalanan pulang dari Taiping ke Ipoh seperti biasa aku akan mendengar siaran Radio untuk menghilangkan rasa bosan memandu seorang diri.

Hari ini hati terdetik untuk membuka siaran Stesen Radio IKIM FM yang telah lama aku boikot sejak mereka membuat propaganda memainkan isu kalimah ALLAH yang ketika isu itu sedang hangat diperkatakan.

Lebih teruk lagi setelah Bekas Pengarah Radio itu Ir Ahmad Jais Alias yang dipecat baru2 ini semata-mata kerana ingin menjemput Presiden PAS Tuan Guru Dato' Seri Abdul Hadi Awang sebagai tetamu Stesen Radio itu.

[logo-ikimfm-2.jpg]

Berbalik kepada siaran Radio itu,hari ini DJ membincangkan tentang isu penderaan kanak-kanak yang sedang hangat diperkatakan dan tajuknya ialah 'Benarkah Institusi Kekeluaragaan Di Malaysia Rapuh?' tapi apa yang menariknya ialah pemanggil pertama yang menelefon DJ itu untuk memberi pendapat beliau dan aku amat tertarik dengan pendapat beliau yang berbunyi seperti berikut:

"dalam isu ini saya ingin memetik suatu madah yang berbunyi 'jika Pemimpin sesebuah negara teruk,maka rakyatnya juga akan teruk, bagaimana rakyat disesebuah negara akan baik akhlaknya jika pemimpinnya suka MENGEBOM Dan MEMBUNUH orang,tapi ini pemimpin dinegara lainlah"itulah jika tidak silap aku percakapan pemanggil itu, tapi apa yang lucunya apabila beliau cuba cover komennya itu dengan mengatakan itu 'Pemimpin negara lain' padahal dalam hati aku terbayang C4 dan Altantuya he he he ........

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)