Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Tuesday, February 9, 2010

Pemimpin Munafik Musuh Dalam Selimut....

[ketawasangnaga.jpg]
(Mungkinkah Gambar Ini Ada Kena-Mengena Dengan Tajuk Ini Terserah Pada Anda Menilainya)

"Saya telah mengikut kisah Anwar Al-Awlaki sejak sekian lama dan saya sependapat dengannya dalam banyak perkara. Yang pertama ialah mengenai saranannya supaya berwaspada terhadap orang-orang yang munafik dan pandai bermuka-muka. Golongan ini ada di mana-mana dan besarlah mungkinnya mereka bersekongkol dengan pihak lawan bagi mematahkan usaha menegakkan syariah Islam dan jihad.

Yang kedua ialah banyak pemimpin-pemimpin negara Islam ini telah dibeli,dirasuah dan dipergunakan oleh musuh-musuh Islam.Lantaran demokrasi yang dipromosi oleh negara-negara Barat hanya tinggal idealisma sahaja dan praktiknya secara adil sudah semakin sukar dilaksanakan.Sebenarnya,menurut Anwar Al-Awlaki,negara-negara Barat sememangnya tidak mahu Islam berjaya.Ini didorong pula oleh pelobi Israel yang sangat kuat.

Yang ketiganya ialah kejahilan ummah itu sendiri yang sudah dijauhkan dengan ilmu agama dan samada berpendapat liberal ataupun seakan endah tak endah akan kekuatan yang ada pada ilmu Islam itu sendiri.Anwar Al-Awlaki sendiri adalah seorang ahlifikir dan jurutera,dan beliau juga banyak memberi kuliah dalam pelbagai bidang baik dari segi sainsnya mahupun berkenaan tauhid dan fikh.Saya rasa ramai di antara kita tidak mengetahui latar belakang assyahid Dzokar Dudayev,Hassan Al-Banna,Sayd Qutb dan ramai lagi.Banyak di antaranya kita sendiri tidak kenali kerana sejarah jihad mereka kita padamkan sendiri...tiada diwartakan!Malang sekali.

Adalah sangat bertuah sekiranya kita pergunakan kekuatan para ulama seperti Sheikh Yusuf Qardawi,Wahbah Zuhaili dan seumpamanya tanpa berlengah masa.Pastikan kaum keluarga kita dan masyarakat Islam kembali kepada AlQuran dan Sunnah.Ingatlah sekiranya kita tak ambil tanggungjawab ini...Allah akan pilih insan lain.Rugikan?

Seterusnya Anwar Al-Awlaki menyokong tindakan Al-Qaeda apabila terpaksa menyebabkan kematian orang awam.Kenapa?Sebab orang-orang awam yang sedemikianlah yang memilih kerajaan yang menentang kebangkitan Islam dan sudah puluhan tahun meyebabkan kemusnahan penduduk Islam di Palestine,Iraq,Afghanistan dan lain-lain.Dalam konteks inilah ianya tidak dapat dielakkan walaupun sasaran ketenteraan menjadi keutamaan.

Saya berharap para pembaca cuba dalami isu-isu yang berkaitan secara lebih mendalam berpandukan keimanan dan taqwa yang tinggi di sisi Allah Azawajalla.Tidak mengapa sekiranya para pembaca tidak sependapat dan merasakan perlu lebih berlembut dari itu...tapi sampai bila?

Sumber

Apa Maksud Blogger Yang Membuat Gambar Menghina TGNA&DSAI Tentang KERAJAAN UMNO/BN TELAHPUN MELAKSANAKAN HUDUD???


Ini ialah beberapa kenyataan blogger yang telah menyiarkan gambar berunsur penghinaan terhadap TGNA&DSAI baru-baru ini klik.Melalui kenyataan beliau ini bolehlah saya katakan bahawa blogger ini adalah seorang yang jahil tentang Islam dan Syariatnya apabila memberi kenyataan bahawa Kerajaan UMNO/BN telah pun melaksanakan HUDUD secara tidak langsung klik.

Jeffry said...

YA TUAN SYEIKH...DALIL DAN NAS YANG TUAN SERTAKAN CUKUP MENYAKINKAN. TERIMA KASIH ATAS PUJI2AN TUAN. TP SAYA BKN LA SEORG AHLI KITAB SEPERTI TUAN SYEIKH. PANDANGAN SAYA AGAK BERBEZA. TUAN MEMBERI 2 KATEGORI IAITU AHLI ADZIMMI DAN AL-MUSTAKIM

ADZIMMI

ADAKAH AHLI DZIMMI DARI PAKATAN RAKYAT BENAR2 PATUH DGN PEMERINTAH DI MALAYSIA, SEDANGKAN MEREKA TIDAK PERNAH MENGIKTIRAF M'SIA SBG NEGARA ISLAM SEBALIKNYA NEGARA LUAR TELAH MENGIKTIRAF M'SIA SBG CONTOH NEGARA ISLAM YANG MEMBANGUN

TERTANYA2 JUGAK JIKA TUAN TIDAK MENYEDARI DI M’SIA ORG BUKAN ISLAM BEBAS MENGAMALKAN AJARAN AGAMA MEREKA TANPA SEKATAN TETAPI TERMAKTUB DI BWH PERLEMBAGAAN NEGARA SEKALIGUS MENGAKUI BAHWA M’SIA ADALAH SEBUAH NEGARA ISLAM. TAPI BAGAIMANA PULA JIKA MEREKA MENYEBARKAN RISALAH DAN MEMURTADKAN ORG ISLAM. SEDANGKAN TUAN INGIN MEMPERTAHANKAN HUDUD (PERLU DI INGAT JIKA MENGIKUT HUKUM HUDUD SUDAH PASTI MEREKA AKAN DI HUKUM SEBAGAIMANA YANG DI SYARIATKAN)

SEPERTI TUAN NYATAKAN BERPANDUKAN NAS DI BAWAH:

Sabda Nabi Muhammad S.A.W:'Barangsiapa menzalimi orang-orang dzimmi atau mengurangkan haknya atau membebankannya diluar kemampuannya atau mengambil sesuatu tanpa relanya maka aku akan berhajat dengannya pada hari kiamat'

BEGITU JUGA APABILA KAUM KAFIR DI BENARKAN BERPIDATO MENGGUNAKAN AYAT2 AL-QURAN DI ATAS PENTAS DAN TAK KURANG JUGA BER’USRAH’ POLITIK DI DLM MESJID TANPA MENGETAHUI HUKUM SUCI BERIKTIKAD DI DLM MESJID. ADAKAH ORG ISLAM YG PRIHATIN MENEGUR AKAN PERBUATAN PUAK KAFIR DGN TUJUAN MEMELIHARA KESUCIAN TEMPAT IBADAH ORG ISLAM MAKA MEREKA DI TUDUH BERFIKIRAN SEMPIT. ADAKAH PERBUATAN INGAT MENGINGATI SESAMA MANUSIA ITU TIDAK MENGIKUT HUKUM HUDUD?

AL-MUSTAKIM
Firman ALLAH S.W.T:'Wahai orang-orang yang beriman, hendaklah kamu semua sentiasa menjadi orang-orang yang menegakkan keadilan kerana Allah, lagi menerangkan kebenaran; dan jangan sekali-kali kebencian kamu terhadap sesuatu kaum itu mendorong kamu kepada tidak melakukan keadilan. Hendaklah kamu berlaku adil (kepada sesiapa jua) kerana sikap adil itu lebih hampir kepada taqwa. Dan bertaqwalah kepada Allah, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui dengan mendalam akan apa yang kamu lakukan.'(Al-Maaidah :8)

SEPERTI YG TUAN TAU M’SIA AMAN DAN MAKMUR DI BAWAH PEMERINTAHAN SKRG SEHINGGAKAN RAMAI PENDATANG ASING SAMA ADA ISLAM MAHUPUN BKN ISLAM, MENCARI REZEKI UTK MENAMPUNG KELUARGA DI NEGARA ASAL MEREKA. MEREKA JUGA DI LINDUNGI DARI SEGI HAK DAN KESELAMATAN MEREKA. ADAKAH TINDAKAN KERAJAAN SKRG JUGA TIDAK MENGIKUT HUKUM HUDUD?

PERLAKSANAAN HUDUD BKN BERTUJUAN UTK MENAKUT2KAN ORG BKN ISLAM TETAPI MEMBERI PEMAHAMAN KPD ORG BUKAN ISLAM. SEBENARNYA KERAJAAN YG ADA SKRG TELAH PUN MELAKSANAKAN HUDUD SECARA TAK LANGSUNG TAPI DI NAFIKAN OLEH SESETENGAH PIHAK YG BERASA IRI HATI.

MEREKA SENGAJE MENIMBULKAN KERESAHAN DI KALANGAN UMAH DEMI UTK MENCAPAI SESUATU YG BERSIFAT PERIBADI. CUMA MEREKA YANG TERLALU TAKSUB KEPARTIAN DAN SEBILANGAN YANG TAK MEMAHAMI SAJE MASIH KELIRU. DAN MENJADI TUGAS KITA UNTUK MENERANGKAN KPD MEREKA..WALLAHUALAMM


Jeffry said...

MUNGKIN SAJA TUAN LUPA BAHWA MALAYSIA ADALAH NEGARA MAJMUK. KRANA ITU SAYA MENGATAKAN TUAN SENDIRI YG MASIH KELIRU KERANA TUAN BERMATIAN2 BERTANYAKAN SAMA ADA KERAJAAN SKRG TIDAK MENGAMALKAN HUDUD.

SAMADA TUAN SUKA ATAU TIDAK KERAJAAN TELAHPUN MELAKSANAKAN HUDUD SECARA TIDAK LANGSUNG.

ATAU BISA SAJA TUAN MENGEMBAR GEMBURKAN AGAR DI LAKSANAKAN HUDUD SEMATA2 MENGIKUT SELERA DAN KEADAAN POLITIK SEMASA.

TUAN MASIH INGIN MENEGAKKAN PENDAPAT TUAN. BEGITU JUGA SY. JIKA IANYA BERTERUSAN AKAN TIADA PENGHUJUNGNYA. SEPERTI TUAN BERSANDARKAN NAS DAN HADIS. BEGITU JUGA SAYA.

BIAR BYK MANA PUN NAS DAN HADIS KITA KEMUKAKAN BELUM TENTU AKAN MENYELESAIKAN SEGALA PERSOALAN JIKA IANYA BERPAKSIKAN POLITIK SEMATA2.

PENDAPAT SAYA, JIKALAU TUAN INGIN LAKSANAKAN, SILAKAN DAN TERANGKAN KPD TUAN LIM KIT SIANG DAN RAKAN DAP YG LAIN AKAN FATWA DAN NAS SEPERTI YG TUAN KATAKAN. JIKA MEREKA BENAR2 MENERIMA DGN IKHLAS DAN BERSETUJU SEBULAT SUARA ALHAMDULLILAH. TP HARAP2 SY SILAP...WALLAHUALAMM


Untuk Tatapan Semua termasuk Saudara Jeffry,Ingatlah Bahawa Hendak Seribu Daya Tak Hendak Beribu-ribu Dalih Seperti UMNO.....
(Syabas Acheh Kami Bangga Menjadi Ummat Islam Yang Mengikut Syariat)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)