Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Friday, February 5, 2010

Tinjauan Terbaru Merdeka Centre Tentang Sokongan Rakyat Perak Malukan Zambry....

Terbukti Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin terus mendapat sokongan dari rakyat negeri Perak 'mengalahkan' perampas kuasa, Zambry Abdul Kadir.

Tinjauan terbaru Merdeka Centre ke atas 805 rakyat Perak yang terdiri dari 382 Melayu, 330 Cina dan 93 India menunjukkan 46 % menyokong Nizar, hanya 44 % menyatakan sokongan kepada Zambry.

Bagi kaum Cina pula 59% menyokong Nizar, hanya 16 % mengampu Zambry.

Sementara di kalangan Melayu, 67 % mengampu Zambry dan 37 % menyokong Nizar.

Keputusan kajian ini benar-benar memberikan tamparan hebat kepada Zambry yang sentiasa bangga diri menyatakan rakyat Perak sudah kembali menyokong BN kerana kebijaksanaan BN memerintah negeri Perak.

Kalau anak jantan sila bubar DUN Perak sekarang.

Sumber

Awas!!!! Bermacam 'game' sedang dilakonkan UMNO/BN ...

Pada masa ini terdapat beberapa jenis game yang sedang dimainkan serentak oleh BN. Diantaranya ialah:-

1) 'Game lakonan/Acting game':
Disini watak utama ialah seorang lelaki muda bernama Saiful yang berlakon dalam filem berjudul Liwat Bab 2. Walaupun lakonannya tidak memuaskan langsung, penulis berpendapat mungkin beliau akan berjaya meraih anugerah pelakon terbaik dari pihak BN.

Dalam skrip baru ini yang telah ditiru dari skrip lama, Saiful telah membuat tuduhan bahawa beliau telah diliwat oleh Anwar Ibrahim, ketua pembangkang dari Parti Keadilan Rakyat (PKR). Pada masa kejadian tersebut dalam tahun 2008, Anwar pun sudah berumur 60 tahun lebih dan adalah sukar untuk dipercayai bahawa seorang lelaki muda yang berumur 20 tahun lebih seperti Saiful tidak mampu melepaskan satu tumbukan yang hebat untuk menjatuhkan Anwar jika diserang oleh Anwar seperti yang diceritakan olehnya di Mahkamah. Takkan Saiful begitu taufoo sekali sehingga tidak boleh berlawan dengan Anwar yang juga mempunyai backache sejak dipenjarakan atas tuduhan korupsi dulu yang merupakan fitnah juga.

Tuduhan liwat ini memang mustahil dipercayai oleh orang yang berfikiran waras dan logik.

2) 'Game agen/Agents’ game':
Game ini sedang dimainkan di Pulau Pinang dimana 2 orang dari PKR iaitu Zahrain dan Tan Tee Beng dengan tiba-tiba buat serangan mengejut keatas Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng. Zahrain telah membuat kenyataan bahawa Lim adalah seorang ‘dictator, chauvinist and communist-minded’ sementara Tan pula telah membuat kenyataan bahawa ‘Lim is a leader of no class’.

Menurut Lim, kedua-dua orang ini telah merajuk sebab mereka ataupun saudara mereka tidak berjaya mendapat kontrak. Jika benar, maka mereka menyertai PKR untuk mendapat habuan sahaja. Ataupun mereka mungkin ialah agen BN yang telah diberi arahan untuk menyerang pada masa ini, entahlah.

Tetapi penulis ingin menyeru Kerajaan Pakatan Rakyat di Pulau Pinang supaya sentiasa berwaspada oleh kerana rampasan kuasa di Perak berlaku tahun lalu pada masa Tahun Baru Cina dan sekarang kebetulannya sudah dekat Tahun Baru Cina pun. Oleh itu, mana tahu? BN sangat suka main game masa Tahun Baru Cina.

3) 'Lompat, si katak lompat':
Game ini amat merbahaya dan telah berjaya menumbangkan kerajaan Pakatan Rakyat di Perak. BN sentiasa main game ini walaupun selalu menafikan demikian. Game ini dimainkan oleh BN pada waktu pagi, tengahari, petang, malam, tidak mengenal musim dan waktu dimana pihak BN sentiasa membuat percubaan untuk menyogok ADUN-ADUN atau anggota Parlimen Pakatan Rakyat.

4) 'Game gosip dan serangan peribadi/The Gossip Game':
Kerajaan BN menggunakan senjata ini untuk melemahkan pentadbiran negeri-negeri di bawah pimpinan Pakatan Rakyat. Dalam game ini yang sedang dimainkan serentak di Pulau Pinang, Kelantan dan Selangor, fitnah telah dilemparkan keatas Ketua Menteri Lim Guan Eng, Menteri Besar Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat dan Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim untuk menimbulkan keraguan rakyat keatas kemampuan mereka dalam urusan pentadbiran negeri.Terlalu banyak game yang dimainkan oleh BN sejak 8 Mac 2008.

Masa telah tiba untuk rakyat berkata,"Dah cukuplah, Jib. Game over!"

Selena Tay

Anwar: Utusan kotor, biadap, jijikDatuk Seri Anwar Ibrahim mahu Utusan Malaysia dikenakan tindakan menghina mahkamah berhubung laporan akhbar itu hari ini mengenai perbicaraan kes liwat melibatkan ketua pembangkang itu.

Beliau yang ditemui sebelum meninggalkan perbicaraan hari ini berkata semakan melalui rekod mahkamah dan peguamnya menunjukkan apa yang dilaporkan oleh akhbar itu tidak tepat.

“Dalam kes ini kalau dah ada pertuduhan, biar saya diberi keadilan. Tiada kenyataan yang disebut di muka depan Utusan, maknanya Utusan ini jadi alat Umno. Dia nak lawan depan tak boleh, dia fitnah kotor, biadap dan jijik begini," katanya.

Anwar menuduh Utusan Malaysia yang didalangi oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengamalkan taktik berkenaan.

Sementara itu, peguam utama beliau, Karpal Singh, berkata mahkamah perlu bertindak dan merujuk akhbar itu dengan kesalahan menghina mahkamah walaupun ia berlaku di luar mahkamah.

Bernama pula memetik Peguamcara Negara II Datuk Mohd Yusof Zainal Abiden yang berkata apa yang berlaku hanyalah "laporan kurang tepat" tetapi Karpal Singh bertegas ia perbuatan menghina mahkamah.

Hakim Mahkamah Tinggi Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah berkata kenyataan Karpal mengenai pemilik akhbar itu juga adalah tidak wajar.

“Ia lebih kepada soal laporan yang tepat atau tidak dan bukannya laporan palsu. Mahkamah perlu diyakini bahawa perbuatan menghina telah dilakukan sebelum tindakan dapat diambil," kata hakim Mohamad Zabidin.

Perbicaraan kemudiannya ditangguhkan selama lima minit bagi membolehkan hakim membuat keputusan.

Apabila disambung semula, hakim Mohamad Zabidin memberitahu pasukan pembelaan Anwar supaya membuat laporan polis jika terdapat perbuatan menghina mahkamah.

Tajuk muka depan Utusan Malaysia hari ini berbunyi "Tak rela diliwat lagi", dengan terdapat gambar Anwar dan Mohd Saiful Bukhari Azlan, yang mendakwa Anwar meliwatnya pada Julai 2008. - Malaysiakini

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)