Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Wednesday, January 6, 2010

UMNO hanya bersandiwara dalam mempertahankan kalimah ALLAH...

Ramai benar yang terlalu ghairah berbicara tentang perkataan Allah.
tetapi terlau sedikit yang hendak memenuhi mesjid.

mereka yang konon mempertahankan kalimah Allah tidak pun datang solat di mesjid.
Kalau pakaian anak perempuan dan isteri mereka macama perempuan Yahudi dan Nasrani tidak pulak ada bantahan besar-besaran?

Kenapa tidak halang mereka yang menentang perintah Allah secara terang-terang?

Bila timbul hukum sebat kenapa perlu ditangguh-tangguh?

Sedangkan yang sabit kesalahan sendiri mahu hukuman disegerakan.
Kenapa tidak ada bantahan besar-besaran bila Hakim yang beragama ISLAM melarang kanak-kanak memakai serban di sekolah?

Tetapi golongan inilah yang paling galak konon merayakan Maulud Nabi.
Golongan ini juga yang memenyokong larangan memakai purdah oleh Hakim yang beragama Islam dalam kerajaan pimpinan UMNO yang konon kuat penyokong Islam.Bukankah ini semua sifat munafik?

Kalau mereka betul-betul pejuang Islam maka mereka dah lama perjuangkan hak anak-anak nak pakai serban di sekolah. Hak wanita nak pakai purdah di tempat kerja. Dan menegur pemimpin UMNO dan isteri mereka yang mencabar hukum Allah dengan mendedahkan aurat. Dan menggalakkan pendedahan aurat setiap hari di khalayak ramai.
Kenapa semua ini tidak ada bantahan hatta dari mufti?

Kenapa Mufti tidak menegur secara terbuka isteri Raja Melayu yang mengepalai Majlis Agama Islam yang mendedahkan aurat?Ini adalah perkara seharian.

Dan kita juga tidak nampak Mufti dan yang mengepalai solat Subuh berjemaah di mesjid besar?

kenapa kena serahkan kepada Imam Besar?

Bukan mufti berperanan mendidik melalui tauladan?

Isu nama Allah adalah isu berapa banyak kita patuh kepada perintah Allah.Isu ini sebenarnya racun yang lebih bahaya.Kerana ramai sangat yang bercakap tentang Islam dalam nada munafik yang selama ini menentang hukum Allah secara terbuka. Dan tiba-tiba mereka mengaku pembela.

Adakah mereka ini juga telah masuk ke dalam agenda Yahudi dan Nasrani sendiri? Agenda yang lebih besar dan lebih jelas mahu meruntuhkan ISLAM dengan pergaduhan sesama Islam.

Sumber

Lagi Rakyat Didahulukan, Harga Minyak Bakal Naik...

Pakatan Rakyat (PR) meramalkan kerajaan akan menaikkan harga minyak pada tahun ini berdasarkan jaminan Pengerusi Petronas, Hassan Marican bahawa Petronas akan tetap membayar dividen RM30 bilion kepada kerajaan.

Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Dr Lee Boon Chye berkata, jaminan itu jelas memberi gambaran bahawa rakyat yang akan menanggung pembayaran tersebut bagi memastikan RM30 bilion disalurkan pada kerajaan.

Boon Chye, yang juga Ahli Parlimen Gopeng berkata, jika bukan rakyat, siapa lagi yang akan membayarnya kerana Petronas sebelum ini mencatatkan keuntungan yang lemah.

“Bila keuntungan lemah, di mana mereka mahu dapatkan RM30 bilion itu. Mahu atau tidak, mereka terpaksa pindahkan pada rakyat dengan cara menaikkan harga minyak dan rakyat perlu terima kenaikan harga minyak yang dijangka naik Mei depan dalam apa cara sekalipun,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika mengulas kenyataan Ahli Parlimen Indera Mahkota, Azan Ismail yang menjangkakan harga diesel dan petrol di negara ini dinaikkan sekali gus menambah beban yang ditanggung rakyat selepas menghadapi kenaikan harga gula: dan roti.

Azan berkata, jangkaan dibuat berdasarkan kenyataan Pengerusi Petronas, Hassan Marican yang memberi jaminan Petronas akan membayar dividen RM30 bilion kepada kerajaan.

Boon Chye berkata, sudah tiba masanya Petronas berdiri di atas keupayaan sendiri ketika menguruskan perbelanjaan dan membuat keputusan tanpa perlu melapor kepada Perdana Menteri (PM).

“Sebelum ini, Petronas melaporkan segala perkara kepada PM. Jika keadaan ini berterusan, kita takut keuntungan di peroleh Petronas kelak, hanya PM saja yang layak buat keputusan.

“Sehubungan itu, kita mahu Petronas urus sendiri hal mereka tanpa campur tangan PM dan selebihnya serahkan kepada Parlimen,” katanya.

Sementara itu, Timbalan Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Pusat, Fariz Musa berkata, kenaikan harga minyak itu bukanlah sesuatu yang mengejutkan rakyat kerana mereka sudah mengagak perkara sedemikian akan berlaku.

Fariz, yang juga Ketua AMK Terengganu berkata, kenaikan harga minyak yang dijangka naik Februari depan sudah tentu mencetus kemarahan rakyat.

“Mana tidaknya, baru sahaja dikejutkan dengan kenaikan gula dan roti, rakyat terpaksa berdepan pula dengan kenaikan harga minyak. Bukankah itu penyeksaan ke atas rakyat,” katanya .

Katanya, penderitaan ditanggung rakyat di bawah pemerintahan kerajaan Barisan Nasional memberi nafas yang sangat bermakna kepada PR untuk terus berusaha menawan Putrajaya secepat mungkin.

“Kita mahu tawan segera bagi memastikan kebajikan rakyat diutamakan berbanding BN yang hanya berusaha memperkayakan pimpinan mereka terlebih dahulu dan kesenangan rakyat diketepikan,” katanya.

Sumber

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)