Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Thursday, December 24, 2009

Kuliah Maghrib Dato' Seri Haji Nizar Jamaluddin:54 Tahun Berkuasa UMNO Lesapkan Salah Satu Daripada Rukun Islam,Pengertian Ibadat Haji dan Hijrah.Kenyataan Dr.Yusuf Al-Qardhawi Yang Menjadi Satu Tamparan Besar Kepada Ulama’-Ulama’ UMNO

http://beamuslim.files.wordpress.com/2009/04/yusuf-q.jpg

Pengerusi Kesatuan Ulamak Sedunia Sheikh Dr Yusuf Abdullah Al-Qaradawi yakin Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak bersalah dan menjadi mangsa fitnah berhubung pertuduhan liwat terhadap beliau.Beliau turut mendesak agar kes qazaf yang difailkan terhadap Mohd Saiful Bukhari Azlan lebih setahun lalu dipercepatkan dan diselesaikan segera.

Tokoh Maaf Hijrah itu menegaskan Mahkamah Syariah tidak mempunyai alasan untuk melengah-lengahkan keadilan Islam kepada penuduh mahupun yang tertuduh.

Tambahan lagi dengan kesahihan daripada empat orang doktor yang membuktikan tiada kesan luka di bahagian sulit Saiful Bukhari Azlan.

“Dia yakin insyaALLAH anwar tidak bersalah dan isu ini akan dapat diselesaikan dengan tuntas,” katanya.

Ini dikatakan oleh Sheikh Al-Qardhawi dalam pertemuan dengan Anwar dan beberapa orang pemimpin Islam di Putrajaya Isnin lalu.

Kata-kata Dr.Yusuf Al-Qardhawi itu sebenarnya satu tamparan besar kepada Ulama’-ulama’ UMNO yang melihat sahaja satu bentuk kezaliman yang UMNO lakukan terhadap Dato’ Seri Anwar Ibrahim(DSAI).

Ulama’-ulama’ UMNO ini seakan redha melihat satu bentuk fitnah yang amat besar terhadap seorang individu yang sangat berpengaruh seantero dunia. Masakan Dr.Yusuf Al-Qardhawi yakni seorang tokoh Ulama’ komtemporari yang berjaya menyelesaikan pelbagai kecelaruan ummat Islam menerusi fatwa-fatwa beliau mahu memberikan sokongan yang kuat terhadap seseorang yang rosak akhlaknya.

Di Malaysia rata-ratanya hanya Ulama’-ulama’ daripada kalangan pembangkang yang dilihat lantang menentang fitnah yang UMNO lemparkan terhadap DSAI. Jelas kita dapat lihat kebanyakan daripada ulama’-ulama’ itu adalah daripada PAS. Perbezaan sikap antara ulama’ UMNO dan PAS nampak jelas ketara.

Dan amat jelas pada kita bahawa Dr.Yusuf Al-Qardhawi adalah sependapat dengan ulama’-ulama’ PAS yang dapat melihat satu bentuk fitnah yang dilemparkan UMNO kepada DSAI sejak mula-mula DSAI difitnah. Sebenarnya di dalam Islam telah jelas kaedah-kaedah jika seseorang individu dituduh melakukan sesuatu perbuatan berzina,liwat,rogol ataupun bunuh.

Tapi mengapa ulama’-ulama’ UMNO ini hanya berdiam diri melihat satu bentuk pertuduhan yang tidak mengikut lunas-lunas Islam? Adakah mereka ini mahu bersekongkol? Ataupun mereka ini jahil tentang Islam? Namun kita semua tahu mereka ini tinggi pengetahuan Islamnya. Tapi mengapa perkara begini boleh terjadi? Persoalan ini memang mempunyai jawapannya dan saya yakin anda sendiri mempunyai jawapannya…..

Ya merekalah Ulama’ Suk yakni syaitan bisu yang dihinggapi penyakit Al-wahn yakni penyakit ‘Cintakan Dunia dan takutkan Mati’…………

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)