Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Friday, November 27, 2009

Datuk Nik Aziz Nik Mat Tidak bertanding PRU13?.....

"Hari ini umat Islam Malaysia merayakan hari raya haji atau raya korban. Negeri Pantai Timur seperti Kelantan, Terengganu dan Pahang meyambut meriah dengan program korban dan akikah.

Namun satu khabar berita yang bertiup kencang melanda negeri dibawah pimpinan ulama tuan guru Dato' Nik Aziz Nik Mat menteri besar Kelantan bakal melepas jawatan menteri besar Kelantan dan tidak dicalun dalam pilihanraya umum yang 13 nanti.

Mengikut cakap dengar dari pehak tertentu tuan guru Dato' Nik Aziz Nik Mat menolak pencalunan pemilihan wakil rakyat akan datang. Jika cerita dan perkabaran ini benar bermakna penggal ini adalan penggal yang terakhir tuan guru menjadi menteri besar Kelantan.

Pejuang dan penyokong gerakkan Islam khasnya PAS kehilangan sebutir mutiara yang membawa obor Islam. Tuan guru adalah seorang ulama, pemimpin dan murabbi malah jiwanya seorang sufi yang tulen"(Sumber)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)