Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Thursday, September 24, 2009

1 Malaysia F1 di utamakan.....

[pmterimamodelkeretalumba1malaysia.jpg]

Keputusan PM dan Kerajaan 1 Malaysia menaja program F1 negara yang berjumlah ribuan juta ringgit membuktikan slogan rakyat diutamakan hanyalah slogan kosong untuk menipu rakyat semata-mata. Ramai penaja-penaja F1 yang berhasrat untuk menarik diri dari terus menjadi penaja oleh kerana kos yang amat mahal, tetapi Malaysia dengan gahnya membuat keputusan untuk menaja program F1 negara. Jika Malaysia begitu gah ingin menaja program F1 negara mengapa mereka ini masih menderita kemiskinan??


http://usera.imagecave.com/mign29/miskin.jpg

Mereka ini rakyat Malaysia yang hanya mampu makan hanya sekali dalam sehari......


Entah di mana silapnya, kira-kira 50 penduduk Kampung Sentosa Dalam di Sungai Tiram dekat sini telah mengharungi kehidupan tanpa bekalan elektrik dan air bersih sejak 40 tahun lalu.KANAK-KANAK ini terpaksa menggunakan pelita untuk mengulang kaji pelajaran di Kampung Sentosa Dalam, Masai, Johor Bahru........

Inilah contoh 1 Malaysia Rakyat diutamakan.....Syabas BN!!!!
LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)