Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Thursday, August 27, 2009

Perbezaan Suasana Ramadhan Di Perak era DS Nizar Jamaluddin & Ds Zamry Abd Kadir

Suasana pada bulan Ramadhan Di Dataran Ipoh, Perak sewaktu era Datuk Seri Hj Nizar Jamaluddin menjadi MB Perak. Suasananya sangat meriah,solat tarawih berjemaah beramai-ramai dan kemudiannya disusuli dengan Tazkirah yang amat bermakna.
http://2.bp.blogspot.com/_dobClyeDszs/Se3tRFpK3CI/AAAAAAAAB2k/xtFeU-CdhRM/s400/semarak2.JPG


http://3.bp.blogspot.com/_2Lw0CmPwhC8/SdGfAek2zKI/AAAAAAAAARA/OpvCr8FN1iA/s400/ir-nizar-imam-solat-di-dataran-ipoh.jpg
Namun suasana pada bulan Ramdhan di tempat yang sama Di Dataran Ipoh,Perak kini era MB Mahkamah Datuk Seri Zamry Abdul Kadir sangat suram. Mengapakah terjadinya perbezaan ini. Adakah Kerajaan Negeri Perak sekarang tidak mempunyai peruntukan untuk itu? Adakah UMNO Perak takut tiada sambutan rakyat Perak jika diadakan Solat Tarawih disini?
http://4.bp.blogspot.com/_ixhxGa3w-10/SRRe1ME14SI/AAAAAAAABIQ/SMoUjGxcmi8/s320/DSC04307-764157.JPG

N'N': Aku sendiri pernah merasai kemeriahan solat Tarawih berjemaah disini tahun lepas,namun tahun ini tiada kemeriahan itu,ia hilang bersama rampasan haram kerajaan Negeri Perak yang didalangi UMNO. Untuk mengetahui kemeriahan tersebut dengan lebih lanjut Bloggers Ajijoi mempunyai ulasannya.

Pengkhianat rakyat dan pengundi, siapa sasaran UBN untuk dilompatkan selepas ini?

[pengkhianat1.jpg]

N'N':UMNO kata mereka tiada kaitan langsung dengan semua ini namun kita semua sedia maklum siapa UMNO/BN yang sebenarnya. UBN akan terus mencari-cari YB-YB yang akan dilompatkan. Rakyat dan pengundi di kawasan mana pula yang akan di khianati selepas ini sama-samalah kita tunggu dan lihat....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)