Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Monday, August 17, 2009

Demostrasi bukan budaya kita kata UMNO..ini budaya siapa??

Kata UMNO 'Demostrasi bukan budaya kita' dan 'Budi bahasa budaya kita' namun apa penjelasan mereka tentang gambar-gambar ini??

[wirid+umno+pukimak3+(1).jpg]

Atas nama mempertahankan Islam mereka mencarut,ajaran islam yang mana mereka ikut ni?

http://4.bp.blogspot.com/_tC9N6KKZgsQ/R-eGvWE5FdI/AAAAAAAAAw0/JIR3yixB2ZM/s400/umnobiadap2.JPG
Sehingga sanggup memanggil Yang Dipertuan Agong sebagai 'natang' budi bahasa apa yang mereka gunakan?
http://3.bp.blogspot.com/_y5FXk-IKZqs/SmixesnCNII/AAAAAAAAARs/fhobgmT6M2U/s400/demo+umno.gif
Teoh mati di pejabat SPRM tapi mereka masih membela kerana bagi mereka darah orang bukan Melayu halal....Sungguh berhemah lagi berbudi bahasa mereka ini.....

Biodata ustaz Salleh Man Calon PAS di Permatang Pasir.

Asal : Permatang Sungai Dua, Kepala Batas
Kelulusan : Ijazah Muda Syariah, UMPengalaman Kerja : 1) Berkhidmat sebagai Pegawai Masjid


2) Penceramah Bebas


3) Pengarah Syarikat Enterprise


4) Pengurus Sekolah SwastaJawatan Dalam Parti : 1) Mantan Ketua Pemuda PAS Kawasan Tasek Gelugor


2) Mantan Yang Dipertua Kawasan Tasek Gelugor


3) Mantan Ketua Pemuda PAS Negeri Pulau Pinang


4) Mantan Ketua Dewan Ulamak PAS Negeri Pulau Pinang


5) Pesuruhjaya PAS Negeri Pulau Pinang


>Sekarang ini juga masih menjadi guru takmir majlis majlis agama islam Pulau Pinang dan khatib di masjid tok kun atas bukit mertajam ...

Wajib Baca!!!Siapa Pengkhianat Orang-Orang Melayu?(Soalan-soalan yang perlu di jawab)

.Siapakah yang meminda Perlembagaan Persekutuan mengurangkan kuasa Raja-raja Melayu?
.Siapakah yang melacurkan pendidikan Negara dengan pelaksanaan PPSMI yang membunuh potensi Bahasa Melayu sebagai Bahasa Kebangsaan?
.Siapakah yang menyerahkan tanah seluas 51,170 hektar kepada Singapura dengan bayaran RM350 juta seperti didedahkan hubaya tertentu?
.Siapa yang menafikan hak masyarakat Melayu di negeri Kelantan dan Terengganu untuk memperolehi royalty petroleum sejak sekian lama?
.Siapakah yang memecat Almarhum Dato’ Ishak Baharom yang menggazetkan Fatwa pengharaman penyertaan orang Melayu di dalam Pertandingan Ratu Cantik di Selangor satu ketika dahulu?
.Siapakah yang menyeleweng kuota masyarakat Melayu di dalam pengagihan kontrak-kontrak untuk kroni-kroni mereka semata?
.Siapakah yang meminda Perlembagaan Persekutuan untuk melaksanakan Persempadanan Semula Kawasan Pilihanraya yang mengecilkan undi orang Melayu untuyk tujuan politik mereka?
.Siapa pula yang suatu ketika dahulu bermati-matian mahu menggugurkan nama Islam di dalam semua pertubuhan politik dan NGO suatu ketika dahulu?
Jawapan kepada soalan ini hanya satu yang pastinya kita semua tahu mereka ialah UMNO,UMNO dan UMNO.Mengapa orang-orang Melayu menjadi buta matanya dan tuli telinganya sampai bila mahu diperbodohkan UMNO.

Umno jijik dengan arak?Habis tu apa ini……….

.Timbalan Perdana Menteri Abdullah Ahmad Badawi membidas tindakan JAIS menahan seorang penyanyi kelab malam,Azlina Abas,berserta 24 orang Islam yang lain di Restoran The Ship,Damansara Utama tengah malam 10 Jun 2000 dan mendakwa tidak menjadi kesalahan bagi setiap Muslim untuk bekerja di tempat menjual arak.
.Isu serbuan JAWI di Kelab Zouk pada 13 Januari 2005 danmenahan penyanyi Jeslian Hashim 27, dan beberapa pengunjung Islam atas tuduhan meminum arak. Tibalan Ketu Pemuda UMNO,Khairy Jamaluddin mengkritik tindakan JAWI malah menegur Exco Pemuda UMNO,Shamsul Najmi Shamsudin yang menyokong tindakan JAWI itu.Khairy mengatakan tindakan Shamsul hanya pandangan peribadi dan bukan pendirian Pemuada UMNO.
.Ekoran bantahan pemimpin UMNO,pada 15 Februari 20054,JAWI mengeluarkan surat pembatalan saman terhadap Jeslina dan rakan-rakan Muslimnya yang turut ditahan di kelab tersebut.
Namun apabila ada pemimpin dari Pakatan Rakyat yakni PAS dan DAP berselihan pendapat tentang penjualan arak kepada orang-orang Islam oleh premis runcit 24Jam tiba-tiba UMNO menuduh PAS tidak bersungguh dalam isu pengharaman arak kepada orang Islam.Tiba sahaja mereka mengadakan siri-siri demostrasi dan berteriaklah Pemuda-pemuada UMNO berhimpun antara sepanduk yang di bawa tertera perkataan menghina PAS yakni ‘PAS Dulu Takbir sekarang Take Beer’.Tiba-tiba sahaja Ronnie Liu dipersalah menghalang tindakan MBSA merampas Bir dan menyuruh MBSA memulangkan Bir yang telah di rampas MBSA. Tahukah anda tindakan Ronnie Liu itu ialah mengikut peruntukan undang-undang Malaysia yang dibuat oleh UMNO/BN bahawa penjualan Bir di premis runcit 24Jam tidak menyalahi mana-mana perlembagaan Malaysia.Sekarang sedarkah kita apa yang berlaku,UMNOlah yang menghalalkan penjualan Bir kepada sekalian orang-orang Muslim tapi kenapa PAS yang mengambil inisiatif untuk menghalang apa yang berlaku tiba-tiba dituduh sebagai ‘anjing kurap DAP’. Menggunakan media-media kroni mereka menjaja isu ini mengatakan PAS hanya menjadi pak turut kepada DAP tapi hakikatnya UMNOlah yang menghalalkan segalanya……

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)