Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Friday, August 7, 2009

Tidak sesekali orang Mukmin itu akan bersatu bersama-sama orang Munafik

Tidak sesekali orang Mukmin itu akan bersatu bersama-sama orang Munafik.Mana mungkin PAS yang selama ini berjuang untuk mermartabatkan Islam akan bersekongkol dengan UMNO yang sejak dari permulaan lagi tidak mahu melaksanakan Islam.Namun ada juga suara-suara jahat yang tidak putus-putus mahu menyalahkan PAS dari segala sudut. Mengapa hanya PAS sahaja yang dipersalahkan dalam isu membasmi penjualan arak,membasmi perjudian dan perlaksanaan Hudud. Apakah mereka ini terlupa yang UMNO itu ialah parti yang majoriti ahlinya adalah beragama Islam belaka dan sepatutnya wajib melakukan 'Amar Maaruf Nahi Mungkar'.Tidak kurang juga suara orang bodoh yang menuduh PAS tidak mahu melaksanakan Hudud.Apakah orang yang menyalahkan PAS ini menggunakan akalnya untuk berfikir sejenak bahawa apa-apa sahaja undang-undang yang ingin dilaksanakan perlu mendapat sokongan Majoriti Ahli Parlimen?Persoalannya mengapa mereka tidak nampak bahawa pihak yang tidak mahu melaksanakan hukum ALLAH ialah majoriti Ahli Parlimen yang beragama Islam yang rata-ratanya adalah ahli UMNO.Susah sangatkah untuk menggunakan otak kurniaan ALLAH S.W.T. Isu di Selangor pula yang sedang hangat diperkatakan ramai yang menuding jari kepada PAS.Saya ingin bertanya kepada mereka pihak manakah yang menghalalkan penjualan arak diseluruh Malaysia?Siapakah yang mengeluarkan lesen penjualan arak itu? Saya tidak hairan jika seorang kufar mahu mempertahankan penjualan arak kerana itu adalah lumrah kaum yang sesat.Namun apa yang benar-benar menghairankan ialah mengapa di Malaysia ada penjualan arak yang halal dan hanya haram apabila tiada lesen dikeluarkan pihak kerajaan UMNO/BN apakah ertinya ini??? PAS tidak mampu melaksanakan sepenuhnya hukum Islam kerana UMNO/BN tidak mahu melakukan sedemikian tetapi PAS walaupun tidak mampu melaksakannya sepenuhnya hukum Islam tapi PAS tetap menjalankan hukum-hukum Islam walaupun tidak secara total kerana PAS sedaya upaya membuat apa yang termampu atas tentangan saudara semuslim UMNO kerana PAS sudah boleh menjawab kepada ALLAH S.W.T bahawa mereka telah berusaha tapi UMNO/BN menghalangnya.Buktinya di Kelantan segala proses Islamisasi dijalankan dengan jayanya oleh seorang pemimpin bergelar Tuan Guru yakni Y.A.B Datuk Seri Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat hal ini telah disokong bekas Mufti Perlis Dr.Asri didalam blog beliau yang berbunyi:

“Melihat kepada usaha-usaha islamisasi di Kelantan yang telah dan sedang dilakukan, maka saya berpendapat sebarang kegiatan untuk menjatuhkan Kerajaan Kelantan yang sedang ada amat tidak wajar dan menyanggahi ruh Islami seorang muslim, bahkan jiwa seorang insan biasa yang adil dalam penilaian pun.

Biarlah Kelantan dengan caranya, mereka muslim, mereka cuba memerintah dengan pendekatan yang tidak menyanggahi syariat, sebaliknya cuba memenuhinya. Usaha menjatuhkan Kelantan hanya menimbulkan salahfaham mereka yang bersemangat Islam terhadap Kerajaan Pusat”.

Siapa yang sepatutnya dipersalahkan dalam soal ini?? Jawabnya senang sahaja yakni tangan-tangan orang yang memangkah UMNO/BN pada kertas undi mereka pasti akan dipersoal di mahkamah ALLAH kerana sudah jelas mereka telah melantik wakil-wakil yang menentang hukum-hukum ALLAH.Ingatlah ALLAH telah mengurniakan kamu akal gunakanlah akal kamu sebaik-baiknya.

Firman ALLAH S.W.T:
Dan (Dia lah) yang menyatu-padukan di antara hati mereka (yang beriman itu). Kalaulah engkau belanjakan segala (harta benda) yang ada di bumi, nescaya engkau tidak dapat juga menyatu-padukan di antara hati mereka, akan tetapi Allah telah menyatu-padukan di antara (hati) mereka. Sesungguhnya Ia Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana. (Surah Al-Anfal ayat 63)

MOHON SEBARKAN KEPADA SAUDARA-SAUDARA ISLAM KITA


Oleh : mamat tamam

PENTING !

Mohon agar pesan ini dapat disebarkan kepada seluruh Saudaramu se-iman !!!

Jika tidak...maka seluruh Muslim di dunia bisa saja mendapatkan informasi yang salah dan keliru tentang Islam, untuk itu dimohon agar dapat menyebarkan pesan ini segera setelah membacanya.

Waspadalah terhadap website di bawah ini:

1. www.answering-islam.org

2. www.aboutislam.com

3. www.thequran.com

4. www.allahassurance.com

Situs-situs tersebut telah sengaja dibuat oleh kaum Yahudi yang senantiasa gencar menyebarkan pemahaman yang salah tentang Al-Qur'an, Hadits dan Islam

Sekali lagi, mohon agar pesan ini dapat disebarkan kepada seluruh saudara Muslim di dunia.

Selalu waspada dan jeli terhadap semua sumber informasi tentang Islam yang ada di beberapa Islamic Website, meskipun kelihatannya sungguh meyakinkan.

Mohon agar pesan ini dapat disebarkan kepada seluruh Saudaramu se-iman !!!

Jika tidak...maka seluruh Muslim di dunia bisa saja mendapatkan informasi yang salah dan keliru tentang Islam, untuk itu dimohon agar dapat menyebarkan pesan ini segera setelah membacanya.

Senjata makan tuan...

Ini adalah statistik keputusan undian yang dijalankan di web rasmi Kementerian Dalam Negeri atau KDN yang diterajui oleh sepupu Perdana Menteri iaitu Hishamuddin Hussein.

Undian ini kemungkinan besar diwujudkan bagi menempelak GMI yang menganjurkan Demonstrasi Bantah ISA 1 Ogos 2009 lalu.

Yang kelakarnya, keputusan undian tersebut telah menjadi backfire kepada KDN apabila hasil undian telah menjadi bukan seperti mana yang diharapkan oleh Hishamuddin.


So, tunggu apa lagi? Mansuhkanlah.....

Sumber:http://saynotomunafiqeen.blogspot.com

Kenyataan Media Dewan Pemuda PAS Negeri Perak

http://1.bp.blogspot.com/_Vnwcqp3OEww/SgkEnHzRn_I/AAAAAAAAAWk/K-ThoKMNeZ8/s400/StikerBubarDun.jpg
Email Oleh : safarizal saleh

Kenyataan Media (4 Ogos 2009)

HIMPUNAN BUBAR DUN PERAK; STADIUM PERAK DIPILIH

Dewan Pemuda PAS Negeri Perak (DPPN Pk) berterima kasih kepada Datuk Seri Najib Tun Razak, Perdana Menteri kerana Kerajaan Pusat bersedia untuk menyediakan tempat yang bersesuaian untuk berhimpun secara aman, seperti di stadium untuk mengelak daripada berhimpun di jalanan akan dikotakan.

DPPN Pk akan menganjurkan satu perhimpunan besar-besaran untuk mendesak supaya dibubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak seperti yang telah dibenarkan oleh Datuk Seri Najib baru-baru ini. Himpunan tersebut bakal akan diadakan di Stadium Perak, Ipoh dan tarikh bagi himpunan tersebut akan dimaklumkan kemudian.

DPPN Pk amat menunggu kenyataan seperti yang telah dinyatakan oleh Datuk Seri Najib dan dengan keputusan Kerajaan ini akan melebarluaskan sistem demokrasi dalam negara kita. DPPN Pk amat yakin juga bahawa semua pihak mesti akur tuntutan demokrasi yang ada didalam negera kita ini.

DPPN Pk berharap Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) dan juga Polis DiRaja Malaysia (PDRM) akan memberikan kerjasama penuh nanti. DPPN Pk juga berharap kenyataan Datuk Seri Najib adalah benar dan tidak berselindung dengan motif politik kotor Umno / Barisan Nasional (BN).

DPPN Pk akan mengutus surat kepada Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) bagi memohon menggunakan Stadium Perak, Ipoh manakala akan juga mengutuskan surat kepada Ketua Polis Negeri Perak untuk memberikan kebenaran perhimpunan tersebut. DPPN Pk berharap semua pihak akan akur dengan kebenaran daripada Datuk Seri Najib.


SALMAN HAJI SALEH
Naib Ketua,
Dewan Pemuda PAS Negeri Perak.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)