Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Thursday, July 16, 2009

Ilmu ikhlas.Inilah antara scene filem 'Kiamat sudah dekat' yang begitu menyentuh perasaan aku.

Taqwa.

UMNO dan Virus Al-Wahn.

UMNO/BN yang 50 tahun lebih berkuasa tidak mampu melaksanakan sistem islam yang benar-benar sempurna mengikut Al-Quran dan As-Sunnah. Ini kerana pemimpin-pemimpin UMNO ini telah dijangkiti 'Virus Al-Wahn'.Apakah 'Virus Al-Wahn'?.

Sabda Rasulullah SAW:
Umat Islam akan menjadi santapan bangsa-bangsa lain di akhir zaman. Bukan karena jumlah mereka yang sedikit,bahkan banyak, tapi bagaikan buih yang terombang ambing lemah tak berdaya.Semua ini kerena umat Islam mempunyai penyakit al-wahn,
yang dijelaskan oleh Rasulullah SAW makna al-wahn ialah :
" Cinta dunia dan takut mati " (HR Abu Daud)

Inilah UMNO:

PAS hanya hilang majoriti tapi UMNO/BN hilang duit .

Penyokong Pakatan Rakyat cedera, media tutup keganasan BN


KUALA LUMPUR, 16 Julai: - Akibat kekalahan di Manek Urai memberikan tamparan dan kejatuhan moral yang dasyat kepada Barisan Nsional (BN) namun media seperti biasa cuba memberikan moral semula dan menjadi peniup 'nyawa' parti itu.

Ahli Majlis Tertinggi KeADILan Badrul Hisham berkata ini dapat dilihat apabila media cuba mengenengahkan isu puteri Umno jadi mangsa keganasan dengan gambar diambil dari sebuah sebuah hospital.

Ahli Majlis Tertinggi KeADILan Badrul Hisham berkata ini dapat dilihat apabila media cuba mengenengahkan isu puteri Umno jadi mangsa keganasan dengan gambar diambil dari sebuah sebuah hospital.

"Malangnya media menggelapkan berita dan gambar penyokong Pakatan Rakyat yang berdarah, 'pecah' kepala dibaling batu oleh penyokong BN," katanya dalam blog peribadinya.

Dalam blognya itu, turut disiarkan gambar seorang wanita di salah satu pusat mengundi yang terpaksa dikejarkan ke hospital untuk mendapatkan rawatan kerana kepala terkena batu yang dibaling penyokong Umno.

Turut disirakan seorang petugas Pakatan Rakyat yang turut cedera, berdarah kepalanya dibalut tetapi tidak mahu dihantar ke hospital.

"Inilah bentuk mainan media regim yang tidak layak di ajak berpakat atau berpadu..." katanya dan menambah walaupun berkarung wang ditabur, janji dan ugutan di buat namun BN tetap kalah.

Harakahdaily /-

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)