Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Wednesday, July 15, 2009

Maafkanku bila aku bersungut YaALLAH..

Sekalung TAHNIAH kepada Abe Uji dan Jentera Pilihanraya PAS KelantanUntuk Anda Para Pejuang Semua!

Kenapa PAS menang tipis. Cuba bayangkan Polis pakaian seragam 3,000 anggota. Polis tidak berpakaian seragam tidak diketahui jumlahnya (mengikut maklumat semua jenis SB berada di sana hampir mencecah 3,000 anggota). Pegawai-pegawai KESEDAR dan pejabatnya di Peria diguna sepenuhnya sebagai Bilik Gerakan BN. Jabatan Penerangan Kelantan kehabisan peruntukan.

Lihat sabotaj yang dilakukan?

Tambah lagi dengan Pegawai dan kakitangan KEMAS di bawah Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Jabatan hal ehwal Khas, KADA pun turut bekerja sedangkan Manek Urai adalah bukan kawasannya. Jabatan Pembangunan Persekutuan (JPP) memaksa kontraktor bekerja untuk memenangkan Calon BN.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin datang ke Manek Urai dengan menggunakan Helikopter dikatakan membawa beg hitam yang penuh misteri. Ini semua rakyat nampak dengan jelas.

Cuba bayangkan berapa juta Jentera Kerajaan menghabiskan peruntukannya untuk memenangkan Calon BN. Semasa Pilihanraya Kecil Kuala Terengganu tempohari, Perbelajaan untuk Polis mencecah RM15 juta wang rakyat.

Bayangkan media elektronik TV1, TV2, TV3 serta media cetak Berita Harian, Utusan Malaysia dan media cetak yang dilesenkan oleh Kerajaan Pusat berperanan sekurang-kurangnya memaparkan perpecahan dan kelemahan PAS serta Kerajaan Kelantan. Berita-berita positif yang dilaksanakan oleh Kerajaan Kelantan hanya disiarkan oleh Bloger-bloger dan risalah-risalah yang menelan belanja besar juga dan ini tidak termampu dilaksanakan oleh PAS dan Pakatan Rakyat.

PAS dan Pakatan Rakyat ada pentas-pentas ceramah semata-mata tidak mampu nak melawan jentera BN yang menggunakan sepenuhnya agensi-agensi Kerajaan Pusat bagi melawan jentera Pilihanraya PAS yang serba lemah itu.

Ini baru dari segi Jentera, tidak ambil kira dari segi sabotaj, provakasi, lihat video di atas.

Sumber:kerabubersuara.blogspot.com/

PAS jangka pilihanraya Perak selepas Manek Urai

Mana milik kita??Tanyalah dirimu,mana milikmu?Pancaindera mu hanya pinjaman sementara bila-bila masa boleh ditarik ALLAH S.W.T. Hartamu, adakah hartamu akan mengikutmu kedalam kubur nanti?Hanya satu jawapannya tiada satu pun milik kita kerana semuanya milik ALLAH S.W.T. dan kita hanya mengusahakannya.

Alhamdulillah Manek Urai milik kita.
Alhamdulillah syukur kepada ALLAH S.W.T keputusan PRK Manek Urai berpihak kepada kita walaupun kemenangan amat tipis sekali yakni hanya dengan majoriti 65 undi. Namun disebalik itu membuktikan bahawa nilai sogokan UBN untuk membina
jambatan yang bernilai 7 juta dikalahkan dengan hanya 65 undi kuasa rakyat. Tahniah kepada Abe Uji semoga beliau dapat memberikan baktinya kepada penduduk Manek Urai.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)