Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Friday, May 22, 2009

Wahai 'Tiga Hakim' kamu bakal diadili nanti.......

Tiada lagi yang dapat dinyatakan selain berserah kepada ALLAH S.W.T.Sesungguhnya ALLAH bersama orang yang benar.Saya pasti rakyat Perak tidak akan sesekali mengiktiraf Datuk Seri Zamry sebagai MB Perak kerana kami yakin MB yang kami sokong dan kami pilih dan pastinya MB Perak yang sah ialah Datuk Seri IR Hj Nizar Jamaluddin akan tetap menjadi MB kami.Bagi ketiga-tiga Hakim yang tidak bertindak adil bersiap sedia kamu untuk mengadap ALLAH S.W.T sesungguhnya ALLAH S.W.T berfirman:
"Sesungguhnya Allah menyuruh kamu supaya menyerahkan segala jenis amanah kepada ahlinya (yang berhak menerimanya), dan apabila kamu menjalankan hukum di antara manusia, (Allah menyuruh) kamu menghukum dengan adil. Sesungguhnya Allah dengan (suruhanNya) itu memberi pengajaran yang sebaik-baiknya kepada kamu. Sesungguhnya Allah sentiasa Mendengar, lagi sentiasa Melihat." (Surah An Nisa' :58)

"Sesungguhnya Allah menyuruh berlaku adil, dan berbuat kebaikan, serta memberi bantuan kepada kaum kerabat; dan melarang daripada melakukan perbuatan-perbuatan yang keji dan mungkar serta kezaliman. Ia mengajar kamu (dengan suruhan dan laranganNya ini), supaya kamu mengambil peringatan mematuhiNya. " (Surah An Nahl :90)

Benarlah firman ALLAH S.W.T

AL-Fatihah.

Allayarham Hj Ismail sudah lima penggal mewakili Dun Manik Urai Kelantan yang dimemenangi pada pilihan raya umum 1986 kecuali pada PRU tahun 2004 pulang ke Rahmatullah disebabkan menghidap penyakit gout dan kencing manis.Sama-sama kita sedekahkan AL-Fatihah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)